16 Mart 2015 13:28

CHP’li Koç: Cumhurbaşkanı, zaten olmayan çözüm sürecini çöpe atmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'Erdoğan, dün itibarıyla zaten olmayan çözüm sürecini tamamen çöpe atmış vaziyettedir. Madem öyle bir sorun yok o zaman niye iki yıldır CHP’ye dönük 'bunlar çözüm karşıtı' suçlamasını getiriyorsun' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken, Haluk Koç gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Balıkesir'de sarf ettiği "Kürt sorunu yoktur" ve "Kardeşim neyin eksik senin" sözleri üzerine Koç şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı dün Balıkesir'de Kürt sorunu konusunda bazı açıklamalar yaptı. 'Kürt sorunu yoktur ya' ya eki bana ait değil. Bu sözler gerçekte Tayyip Erdoğan'ın samimi sözleridir. Bu şu andaki Cumhurbaşkanı’nın zihninin en açık olduğu alanın dışa vurumudur. Erdoğan'ın Kürt yurttaşlarımızı biz ve onlar diye ayırması başlı başına ayrımcı bir nefret söylemdir. Erdoğan bu üslubu ile bir takım hizmetler yaptık, yaptırtıldı, yaptırtılmadı yani devlet yaptıklarını vatandaşının başına kakar mı? Dünkü konuşmasında bütün bunlar var dikkat edin. Zaten devletin üstüne vazife olması gereken icraatler bunlar. Yani tek kelime ile bunların ifade edilmesi dahi ayrımcı söylem örneği olarak utanç verici ifadelerdir. Dünyanın hiç bir yerinde devlet yaptığı hizmetleri vatandaşına kakalamaz. Erdoğan, o hizmetleri kendi cebinden mi yaptın? Hayır hepimizin ödediği vergileri ile yaptı. Peki öyle bir sorun yoksa çözüm süreci niye var? "Ne Kürt sorunu ya" Peki çözüm süreci ne? Öyle bir sorun yoksa çözüm süreci de yok. İki gündür Erdoğan bu ülkenin 90’larda çok aşina olduğu bir söylemi tutturmuş gidiyor. Farklı bir kimlik koyacak önüne anketler geliyor muhtemelen . Önümüzdeki süreçte kendisini sıkıntıya sokacak bazı söylemelerin önünü alabilmek için farklı bir maske takıyor söylemlerinde ve farklı ifadelerde bulunuyor. Madem öyle bir sorun yok o zaman niye iki yıldır CHP’ye dönük bunlar çözüm karşıtı suçlamasını getiriyorsun. Binbir surat politikasına aklı sıra devam ediyor.’’ diye konuştu.

Koç, Erdoğan’ın Kürt sorununun çözümü gibi bir derdi olmadığını, günü kurtarmaya yönelik yakın siyasi seçimlerinde kendi çıkarına dönük birtakım süslü ifadelerle süreci taşımaya çalıştığını söyledi.Koç şöyle devam etti: "Erdoğan dün itibarıyla zaten olmayan çözüm sürecini tamamen çöpe atmış vaziyettedir. Kürt sorunun çözümü gibi bir dertleri zaten yoktu. Hiçbir zaman da olmadı biz bunu defaatle söyledik. Günü kurtarmaya yönelik yakın siyasi seçimlerinde kendi çıkarına dönük bir takım süslü ifadelerle süreci taşımaya çalıştı. Erdoğan bu sorunu hem bölgeselleştirdi hem de en acısı Ortadoğu'nun karışık olduğu bir dönemde uluslararasılaştırdı. Peki Başbakan bu konuda ne yapıyor? Başbakan can hıraş bağırarak konuşarak abisini taklit etmeye çalışıyor ama yetmiyor. Ona verilen rol gölgede figüran, fotokopi oluyor. Erdoğan’dan söz kırıntısı kaldıysa ondan geçinmeye çalışıyor. Bir defa GAP için söz verildi tek adım atılmadı bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınması için şimdi Davutoğlu o kırıntıları almış GAP’ın tamamlanacağını söylüyor bunu senin abin söyledi. Yapmadı yaptırtmadı siyasi bir tavır almadı bu konuda. O zaman bunu sana soralım madem Başbakansın bir ana önce çık ve sanki Başbakanmış gibi dolaşan Cumhurbaşkanına bir sor ‘Kürt sorunu var mı yok mu ne söyleyeceğim ben’ diye Başbakan olduğunu bir hatırlat. Eğer Davutoğlu Kürt sorunu yoktur diyorsa Başbakan olarak o zaman çözüm süreci bitmiş demektir. AKP çözümün muhatabı olmaktan çıkmıştır. Davutoğlu yarın ki grup toplantısında belki değinir. Davutoğlu böyle bir sorun var mı? Cumhurbaşkanınız dediği gibi böyle bir sorun yok mu? Nedir bu İmralı trafiği? Kandil’den yapılan açıklamalar ne oluyor?" ifadelerini kullandı. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İzmit'te kimyasal madde yüklü tanker devrildi: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Batılıların gözünde her Müslüman Türk'tür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...