16 Mart 2015 12:15

Esad: Önce eylem görmeliyiz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin 'Eninde sonunda Esad ile konuşmak zorunda kalacağız' sözüyle ilgili, 'Önce eylem görmeliyiz, sonra karar veririz' yorumunu yaptı.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin ‘eninde sonunda Esad ile konuşmak zorunda kalacağız” sözüyle ilgili, “Önce eylem görmeliyiz, sonra karar veririz” yorumunu yaptı. El Cezire’nin haberine göre Esad İran televizyonuna yaptığı açıklamada, “Suriye Devlet Başkanının geleceğiyle ilgili yalnızca Suriye halkı konuşur, dışardan gelen açıklamalar bizi ilgilendirmiyor” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI FARKLI KONUŞTU

Kerry’in “Eninde sonunda Esad’la görüşmek zorundayız” sözlerinin ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı, Kerry’nin Esad’ın kendisini kastetmediğini ve ABD’nin Suriye politikasında bir değişiklik olmadığını söyledi. 

GELECEKTE ESAD’A YER YOK 

John Kerry’nin CBS televizyonunda yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmeye yeşil ışık yakmasına İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ‘Esad’ın Suriye’nin geleceğinde bir yeri olmadığını’ kaydetti. İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond’ın yaptığı açıklamaya atıfta bulunan bakanlık sözcüsü, Hammond’ın şiddetin sona erinceye ve muhalefetle gerçek müzakereler başlayıncaya kadar Londra’nın Esad yönetimine karşı yaptırımlarını sürdüreceği değerlendirmesine dikkat çekti. Hammond 7 Mart’taki açıklamasında, AB’nin Suriyeli iş adamları ve işletmelere yönelik yaptırım kararlarının Şam tutumunu değiştirinceye kadar devam edeceğini kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

İran’dan Irak’a silah satışı

SONRAKİ HABER

Halepçe katliamı birçok yerde protesto ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...