29 Temmuz 2011 11:57

İsrail’e özür dilemek zor geliyor

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in Mavi Marmara olayında özür dilemeden pişmanlığını açıklayıcı bir yola ihtiyacı olduğunu söyledi.İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in Mavi Marmara olayında özür dilemeden, pişmanlığını açıklayıcı bir yola ihtiyacı olduğunu söyledi.Washington’da AB

İsrail’e özür dilemek zor geliyor
Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in Mavi Marmara olayında özür dilemeden, pişmanlığını açıklayıcı bir yola ihtiyacı olduğunu söyledi.

Washington’da ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile görüşen Barak, “Yaratıcı bir formüle ihtiyacımız var.” dedi. Amerikalıların da özür dilemeden pişmanlığın aktarılacağı bir formülü desteklediği ve bunun İsrailli askerlere karşı açılacak davaların önüne geçebileceğini dile getirdikleri belirtildi.

ABD: UZLAŞIN

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Amerikalı yetkililer, Barak ile görüşmelerinde İsrail ve Türkiye’nin ilişkilerini düzeltmesinin önemli olduğuna işaret etti. ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen de Barak görüşmesinden birkaç gün önce İsrail-Türkiye ilişkilerinin bölgede istikrar için hayati öneme sahip olduğunu söylemişti.  
‘PİŞMANLIK DUYUYORUZ’

Öte yandan Ehud Barak, Birleşmiş Milletler’in, Mavi Marmara saldırısına ilişkin hazırlamakta olduğu rapora ilişkin ilk önce genel bir açıklama yapmasını, raporun kamuoyunun erişimine daha sonra açılmasını tercih ettiklerini belirtti. Bu ön açıklamanın “her iki tarafa da kafi gelmesi” gerektiğini belirten Barak, “Eğer filo baskınında hatalar yapılmışsa bundan pişmanlık duyuyoruz” ifadelerinin de yer alması gerektiğini kaydetti.

Barak’ın Panetta ile görüşmesinde ayrıca İran’ın nükleer programı, Gazze’de silah kaçakçılığı, Hamas’ın güç kazanması ve Suriye’deki olayların görüşüldüğü aktarıldı.

Barak, Esad ejiminin yaşadığı sorunlar “radikalizm eksenini” zayıflatmış olmasına rağmen, İran’ın bölgedeki olaylardan dolayı üzerinde daha az baskı hissettiğini kaydetti.

Leon Panetta da ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını yineledi. Ayrıca Panetta’nın Ekim ayında İsrail’i ziyaret etmeyi düşündüğü aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’da maden kazası

SONRAKİ HABER

BM: Filistin bağımsız bir devlet olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...