16 Mart 2015 11:30

Halepçe’de anma yapıldı

Federal Kürdistan Bölgesi bugün Halepçe’de düzenlediği resmi bir törenle 27. yıldönümünde Halepçe Katliamı’nın kurbanlarını andı.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi bugün Halepçe’de düzenlediği resmi bir törenle 27. yıldönümünde Halepçe Katliamı’nın kurbanlarını andı.

Halepçe’de 27 yıl önce Saddam rejimi tarafından atılan kimyasal bombalarda yüzlerce vatandaş hayatını kaybetmişti. Katliam dolayısıyla Halepçe'de düzenlenen törene, Federal Kürdistan Bölgesi hükümet yetkilileri, siyasi partiler, Halepçe katliamı ve 180 bin Kürt vatandaşının öldürüldüğü Enfal Katliamı'nda vefat eden vatandaşların aileleri katıldı. Ayrıca törende, Germiyan ve Barzan bölgelerinde Saddam rejimince katledilen vatandaşların aileleri de hazır bulundu. 

Törende, Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakan Yardımcısı ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, kısa bir konuşma yaptı. Talabani: "Halepçe'nin acısı her zaman vicdanlarda canlı kalacak. Bir daha tekrarlanmaması için hepimiz aynı safta durmalıyız." ifadelerini kullandı.

KATLİAMDA NASIL OLMUŞTU?

Saddam Hüseyin'in emriyle Irak ordusuna ait uçaklar, 16 Mart 1988'de kimyasal gaz bombaları Kürtlerin yaşadığı Halepçe kentini bombaladı. Bombardımanda Halepçe'de çoğu kadın ve çocuk 5 bin kişi hayatını kaybederken, 7 bini aşkın kişi yaralanmıştı (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Ferit Gedik davası: Tekbir getirip şişeyle saldırdılar

SONRAKİ HABER

Venezuela’da ‘Antiemperyalist Yasa’ kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...