16 Mart 2015 11:04

İş cinayetinde can veren işçinin ablası: Devletimiz ne iş yapar!

Düzce’nin Gümüşova ilçesinde faaliyet gösteren Demirtaş Metal Alüminyum fabrikasında bir tonluk kum çuvalının altında kalan Yusuf Gül(23) isimli işçi hayatını kaybetti. Gül’ün ailesi gerekli önlemleri almayan patron hakkında suç duyurusunda bulunurken, Ablası Duduhan Karakuş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 'Devletimiz ne iş yapar? Daha böyle kaç tane Yusufumuzu kaybettikten sonra düzelecek, denetlenecek böyle işyerleri.'

Paylaş

Düzce’nin Gümüşova ilçesinde faaliyet gösteren Demirtaş Metal Alüminyum fabrikasında bir tonluk kum çuvalının altında kalan Yusuf Gül(23) isimli işçi hayatını kaybetti. Gül’ün ailesi gerekli önlemleri almayan patron hakkında suç duyurusunda bulunurken, Ablası Duduhan Karakuş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Devletimiz ne iş yapar? Daha böyle kaç tane Yusufumuzu kaybettikten sonra düzelecek, denetlenecek böyle işyerleri.”

Geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen iş cinayeti, içerisinde metal kumu dolu olan birer tonluk çuvalların istiflendiği yerden üstteki çuvalın yerinden kayarak devrilmesiyle meydana geldi. Bir tonluk çuvalın altında kalan İşçi Yusuf Gül, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili savcının iş yerinde yaptığı ilk tespitlerde gerekli güvenlik önleminin alınmadığı belirlendi. Savcılık incelemesi ve otopsi sonrası Yusuf Gül’ün cenazesi memleketi Aksaray’da toprağa verildi.

O KADAR ÇOK SÖZ VAR Kİ...

İş cinayetinde hayatını kaybeden Yusuf Gül’ün ailesi gerekli güvenlik önlemi almayan işyeri hakkında suç duyurusunda bulundu. Gül ailesi gerekli denetimlere yapmayan devlet kurumlarına tepki gösterdi. Ablası Duduhan Karakuş, “Devletimiz ne iş yapar? Daha böyle kaç tane Yusufumuzu kaybettikten sonra düzelecek, denetlenecek böyle iş yerleri. Biraz insanlarınızla ilgilenin. Bu insanlar nasıl yaşıyor, ne yiyor, ne içiyor, ne giyiyor, nerede yatıyor, nerede kalkıyor, hangi şartlar altında çalışıyor, huzurlu mu, huzursuz mu? Bunlarla uğraşın biraz. İnsanlığa değer verin biraz. Bu insanlara sahip çıkmak için sizden birinin ölmesini mi bekleyeceğiz? O kadar çok söz var ki söylenecek ama Yusuf’um gittikten sora neye yarar ki” diye konuştu. (Düzce/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Danone işçileri sözleşmeyi kabul ettirdi

SONRAKİ HABER

Aralık ayında işsiz kalanların yüzde 45'i geçici işçiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...