16 Mart 2015 09:58

Hatay'da 60 kişiye Gezi soruşturması

Hatay'da geçen yıl Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümüne katılan 60 kitle örgütü temsilcisi hakkında 'Kamu malına zarar vermek' ve 'Polise mukavemet etmek' iddiasıyla soruşturma açıldı.

Paylaş

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte geçen yıl Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümüne katıldıkları için 60 kitle örgütü temsilcisi hakkında soruşturma başlattı. 60 kişi "Kamu malına zarar vermek" ve "Polise mukavemet etmek"le suçlanırken, savcılık, 60 kişiyi ifadeye çağırdı. Savcılığa ifade veren SYKP Hatay yöneticisi Mehmet Karasu, başlatılan soruşturmalar ile Gezi direnişinin "marjinal" gösterilmek istendiğini söyledi.

Gezi sürecinde Hatay'da çok büyük tepkilerin olduğunu ve aradan geçen 2 yıla rağmen hala soruşturma ve davaların devam ettiğini söyleyen Karasu, polisin kullandığı orantısız güçten kaynaklı yüzlerce yurttaşın yaralandığını, 6 gencin ise katledildiğin hatırlattı. Gezi eylemleri sırasında demokratik haklarını kullanan 10 binlerin yargılanamayacağını söyleyen Karasu, asıl yargılanması gerekenlerin başta Tayyip Erdoğan olmak üzere o dönem halka orantısız güç kullanan tüm polislerin olması gerektiğini söyledi. 

Başlatılan soruşturmalar ile demokratik kamuoyunun baskı altına alınmak istendiğini söyleyen Karasu bu baskılara karşı mücadele edeceklerini belirtti. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Basın özgür olmadan bilgiye ulaşmak mümkün mü?

SONRAKİ HABER

HDP'den 'Halepçe Kürt Soykırımı olarak tanınsın' teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...