15 Mart 2015 18:02

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır yara aldı

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 24. hafta mücadelesinde Ankara’da oynanan maçta Gençlerbirliği, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Paylaş

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 24. hafta mücadelesinde Ankara’da oynanan maçta Gençlerbirliği, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın düdük çaldığı maçta Gençlerbirliği'ne 3 puanı getiren golleri 37. dakikada Radosav Petrovic ve 87. dakikada da Mostapha El Kabır kaydetti. Konuk Fenerbahçe'nin tek golünü ise 72. dakikada Mehmet Topal attı.

Bu sonuçla ev sahibi Gençlerbirliği puanını 32'ye çıkarırken averajla 8. sıraya yükseldi. Zirve mücadelesi veren ve şampiyonluk yarışında çok önemli bir 3 puan kaybı yaşayan Fenerbahçe ise 50 puanla 3. sırada kaldı.

13. dakikada Caner soldan ortaladı kaleci Ramazan topu elinden kaçırınca topu önünde bulan Sow’un sert şutu defanstan döndü, daha sonra Gökhan’ın vuruşu kalecide kaldı.

19. dakikada Hleb’in pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Guido 25 metreden sert ve düzgün bir vuruş yaptı Volkan yatarak topu kornere çeldi.

21. dakikada Diego’nu ara pasına iyi hareketlenen Emenike çaprazdan vuruşunu yaptı Ramazan topu kontrol etti.

30. dakikada Kuyt topu Diego’ya indirdi Brezilya’lı oyuncunun vuruşu zayıf kalınca Sow kaleye yönelen topu tamamladı kaleci Ramazan mutlak golü ayaklarıyla önledi.

32. dakikada Emenike ceza alanı dışına topu bıraktı Kuyt’ın plase vuruşundan sonuç çıklmadı.

37. dakikada Petrovic’in golü geldi. Sağ kanatta topla buluşan Hakan topu Petrovic’e aktardı bu oyuncu ceza alanı dışından yaptığı güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

41. dakikada Caner ortasını yaptı penaltı noktasından Diego’nun yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısının kalan bölümünde iki takımın çabası da gol getirmeyince soyunma odasına Gençlerbirliği Petrovic'in golüyle 1-0 önde girdi.

49. dakikada defanstan atılan uzun topu El Kabir kafayla indirdi ceza alanı dışında topla buluşan Landel’in yerden şutunda top Volkan’da kaldı.

51. dakikada orta sahadan hareketlenen Hakan Landel’den aldığı pasla ceza alanına girdi yerden ceza sahasına çevirdiği topu El Kabir ıskaladı arka direkte Tosic’in şutu auta gitti.

68. dakikada Gökhan Gönül sağdan çalımlarla ceza alanına girdi topu Emre’ye aktardı bu oyuncunun ceza yayı üzerinden sert vuruşu farklı şekilde auta gitti.

71. dakikada kazanılan serbest vuruşu Petrovic çabuk kullandı defansın arkasına sarkan El Kabir yerden uzak direğe vurdu direğe çarpan top auta gitti.

72. dakikada Mehmet Topal eşitliği sağladı. Soldan Caner’in ortaladığı topa iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1-1.

75. dakikada Gökhan ağdan ortaladı arka direkte Alper’in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

78. dakikada bu kez Alper ortasını yaptı Kuyt arka direkten topu ortaya çevirdi yakın mesafeden Webo’nun kafa vuruşunu Ramazan karşıladıktan sonra defans topu uzaklaştırdı.

87. dakikada El Kabir takımını tekrar öne geçirdi. Soldan Gosso arka direğe ortasını yaptı kaleci Volkan’ın hatasını iyi değerlendiren El Kabir dar açıdan düzgün bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi: 2-1.

90+4. dakikada Caner ortasını yaptı penaltı noktasında Webo’nun yaptığı kafa vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe’nin gol çabası sonuç vermedi maç Geçlerbirliği’nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'Yüreğimizi ortaklaştırdık erkek egemen betonu yıkacağız'

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 'Öcalan'a özgürlük' afişi toplatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...