29 Temmuz 2011 09:20

Bakan Çelik’e üç mektup

BELEDİYE-İŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan üyelerinin yılbaşından bu yana sendikalarından istifa etmeye ve yandaş sendikaya geçmeye zorlandıklarını belirtilerek, konuyla ilgili üyesi olduğu 3 uluslararası sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e mektup yazdığını bildirdi. Mek

Bakan Çelik’e üç mektup
Paylaş

BELEDİYE-İŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan üyelerinin yılbaşından bu yana sendikalarından istifa etmeye ve yandaş sendikaya geçmeye zorlandıklarını belirtilerek, konuyla ilgili üyesi olduğu 3 uluslararası sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e mektup yazdığını bildirdi. Mektupta sendikaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu kabul edilemez davranışını şiddetle kınadığı vurgulandı.

Sendikanın üyesi olduğu Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM), Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (PSI) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu (EPSU)’nun 26 Temmuz 2011 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e gönderdiği ortak mektupla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki üyelere yönelik sendika değiştirme baskılarını kınadıklarını belirtilen açıklamada mektupta federasyonların üyeleri Anayasa ve yasalarla belirlenmiş sendika seçme hak ve özgürlüklerine müdahale edilmemesi için Bakanlığı göreve çağırdığı vurgulandı. Mektupta şu ifadelere yer verildi; “Sayın Bakan, Size bu mektubu, 132 ülkede 467 sendikaya üye 20 milyondan fazla işçiyi temsil eden ve genel merkezi İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu, yine 148 ülkeden 650 sendikaya üye 20 milyondan fazla işçiyi temsil eden ve genel merkezi Fransa’nın Ferney-Voltaire şehrinde bulunan Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu ile Avrupa çapında 8 milyondan fazla işçiyi temsil eden Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu adına yazmaktayız. Belediye-İş Sendikası, adı geçen her üç uluslararası federasyonun üyesidir.

Belediye-İş Sendikası, bazı belediyelerde üyelerine yönelik baskı ve tehditler olduğu hususunda bizleri bilgilendirmiş bulunmaktadır. Belediye çalışanlarının, Belediye-İş Sendikası’ndan istifa etmeleri ve başka bir sendikaya üye olmaları yönünde baskı ve tehdite maruz kaldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Bunun en son ve acı örneği ise uzun bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanmaktadır. Belediye-İş üyelerinin bir bölümü, bazı belediye yetkililerinin uyguladığı kabul edilemez baskı ve tehditlerle sendikalarından istifaya zorlanmaktadır...” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten Bakan Faruk Çelik’e tepki

SONRAKİ HABER

BES’liler ücrette adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa