14 Mart 2015 13:38

Yargı fazla mesai ‘angarya’ dedi

Adana’da 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında mesai saati dışında çalışmayı reddettiği için kınama cezası alan 6 öğretmene verilen kınama cezası Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da “Ana Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında mesai saati dışında çalışmayı reddettiği için kınama cezası alan 6 öğretmene verilen kınama cezası Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı.  Milli Eğitimin eğitim emekçileri üzerine yüklediği angarya uygulamalarının gündemde olduğu şu günlerde Bölge İdare Mahkemesinin kararı büyük önem taşırken, mahkeme kararını gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, “Bu yargı kararı ile birlikte angarya çalışmanın yasak olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi. 

Anayasaya’nın 18’inci maddesinin angarya çalışmayı yasakladığını dile getiren Akarsubaşı, ceza alan üyelerinin mesai saati dışında okuma yazma bilmeyen kadınların tespit edilmesine dayanan kampanyaya kendi işleriyle alakalı olmadığı için itiraz ettiğini ifade etti. Akarsubaşı, nöbet uygulamasını da angarya olarak gördükleri için ücret talebinde bulunduklarını belirterek  “Bu yargı kararı ile birlikte angarya çalışmanın yasak olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Divan işçileri Koç'un peşini bırakmıyor

SONRAKİ HABER

Disleksili bireyler ek süre istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...