14 Mart 2015 10:53

'40 bin öğretmen atansın'

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Paylaş

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı. Nisan ayında 40 bin öğretmenin atanmasını isteyen öğretmenler, Başbakan Davutoğlu'na “Davutoğlu Ahmet hoca, Nisan'da 40 bin öğretmen ata” sloganıyla seslendi. 

Eylemde ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Çoban kıyafetleri giyen öğretmenler, “Çoban doğanın dilinden, öğretmen insanın dilinden anlar” dövizleri  taşıdı. Dayısının ataması yapılmadığı için eyleme katılan 6 yaşında küçük bir kız çocuğu da “Türkiye uyuma öğretmenine sahip çık” sloganı attırdı. Eylemde ortak açıklamayı yapan Ali Keskes, kaliteli eğitim için bir an önce emeklilik şartlarının insanca düzenlenmesi ve emeklik yaşı  gelmiş öğretmenlerin emekli edilerek kadro açılmasını istediklerini söyledi.  

YAŞ 34, HÂL ATAMA BEKLİYOR

Taleplerinin karşılanması için ise ilk adım olarak Nisan ayında 40 bin öğretmenin atanması gerektiğini belirten Keskes, 300 bin öğretmenin atama beklediğini hatırlatarak “Atamamız yapılmadığı için yuva bile kuramıyoruz. Ben 34 yaşındayım hale ne yuvam var, ne de mesleğimi yapabiliyorum” diye tepki gösterdi. Öğretmenler, Bakanlık önündeki açıklamadan sonra Güvenpark'a yürüdü ve sloganlarla Ankara halkından öğretmenlere sahip çıkmalarını istedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Nitelikli çalışma koşulları istiyoruz’

SONRAKİ HABER

İç Güvenlik paketine protesto, Divan işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...