14 Mart 2015 10:49

‘Nitelikli çalışma koşulları istiyoruz’

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, Taksim’de bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı ve hekimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir bildiri okudu.

Paylaş

İstanbul Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, Taksim’de bulunan  Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı ve hekimlerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir bildiri okudu. Bugün gerçekleşen törende hekimlerin özgür ve demokratik bir Türkiye'de ve nitelikli çalışma koşullarında  iyi bir hekimlik yapmak istedikleri vurgulandı. 

İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde birinci olan Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez ve Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da katıldığı törende ortak bildiriyi Dr. Hakan Hekimoğlu okudu. 2015 yılı Türkiyesinde Ankara, İstanbul ve Hatay Tabip Odalarının sokakta sağlık hizmetine ulaşamayan yurttaşlara iyi hekimlik ilkelerine göre sağlık hizmeti sundukları için yargılandığını söyleyen Hekimoğlu, “Hayat kurtarmak ve özgürlükten yana tutum almak, meslek ilkelerinin uygulanmasını sağlamaya çalışmak 2015 Türkiyesinde adliye koridorlarında yargılanmak demektir. Hekimler bu hürmetsiz tutumu hak etmiyorlar ve itiraz ediyorlar” dedi.  

‘PERFORMANS VE CİRO BASKISINA İTİRAZ EDİYORUZ’

Hekimlerin sağlık hizmetini sunarken nitelikli çalışma koşulları talep ettiğini kaydeden Hekimoğlu, taleplerini şöyle sıraladı: “Sağlık hizmeti sunarken yeterli, emekliliğe yansıyan ücretler talep ediyorlar. Performans ve ciro baskısı altında hekimlere yabancılaşmış yöneticilerin baskısı altında, mesleğine yabancılaşmış şekilde çalışmaya itiraz ediyorlar. Hekimler, hastasına yeterince zaman ayırarak gerçek bir hasta hekim ilişkisi içerisinde nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyorlar. Yüzlere varan poliklinik sayıları ve uzun çalışma saatlerine itiraz ediyorlar." (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Sağlık hakkını savunmak ideolojikse kabul ediyoruz'

SONRAKİ HABER

'40 bin öğretmen atansın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa