'Sağlık hakkını savunmak ideolojikse kabul ediyoruz'
Sağlık örgütleri 13 Mart'ta gerçekleşen sağlık grevine ciddi bir katılımın olduğunu söyledi. Sağlık emekçileri 'Bunlar Çanakkale ruhundan anlamıyorlar' diyerek grevin 'ideolojik' olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da yanıt verdi.

Sağlık örgütleri 13 Mart'ta gerçekleşen sağlık grevine ciddi bir katılımın olduğunu söyledi. Sağlık emekçileri "Bunlar Çanakkale ruhundan anlamıyorlar" diyerek grevin 'ideolojik' olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na da yanıt verdi. Asıl sağlık hakkını Çanakkale ruhuyla bağdaştırmanın ideolojik olduğunu söyleyen sağlıkçılar, “Halk sağlığından yana tutum almak ideolojikse biz bunu seve seve kabul ederiz” dedi.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) 13 Mart'ta sağlık emekçilerinin grevinin sonuçlarını değerlendirmek ve sağlık alanındaki sorunları anlatmak için kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Mülkiyeliler Derneğinde bugün düzenlenen toplantıya TTB Merkez Konseyi Başkanı Beyazıt İlhan, Genel Sekreteri Hüseyin Özden Şener, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Atasoy, Genel Sekreter Ebru Basa, Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Birsen Seyhan, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Özdemir katıldı.
‘HİÇBİR MAĞDURİYET YAŞANMADI’
13 Şubat'ta sağlık emekçilerinin gerçekleştirdiği grevi değerlendiren TTB Başkanı Beyazıt İlhan, greve Türkiye'nin dört bir yanında ciddi bir katılımın olduğunu söyledi. İlhan, sağlık emekçilerinin grevin doğasına uygun ve etik kurallar çerçevesinde grevi gerçekleştirdiğini vurgulayarak ertelenemez ve acil sağlık hizmetlerinde hiçbir mağduriyetin yaşanmadığını belirtti. İlhan, Türkiye'deki hekimlerin sağlık alanında grevin nasıl yapılması gerektiği konusunda dünyaya örnek olduğunu söyledi.
‘SAĞLIK HAKKI VE DAHA İYİ ÇALIŞMA KOŞULLARI İÇİN..’
İlhan, "Bunlar Çanakkale ruhundan anlamıyorlar" diyerek grevin 'ideolojik' olduğu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu da eleştirdi. Sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin daha iyi koşullarda hizmet üretmesi için greve çıktıklarını belirten İlhan, "Konunun Çanakkale meselesiyle hiçbir ilgisi yok. Asıl sağlık hakkını Çanakkale ruhuyla bağdaştırmak ideolojiktir, çok ciddi bir manipülasyon var" diyerek Müezzinoğlu'na tepki gösterdi. 14 Mart Tıp Haftasında tıp ve sağlık hakkını konuşmaktan daha doğal bir şey olamayacağını söyleyen İlhan, halkın sağlık hizmetlerine ulaşmada ciddi problemler yaşadığını ve sağlık emekçilerinin kötü koşullar altında sağlık hizmeti verdiğini belirtti.
Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy da Müezzinoğlu’nu eleştirerek, "Halk sağlığından yana bir tutum almak ideolojikse biz bunu seve seve kabul ederiz" dedi. Atasoy, halkın sağlık hakkının ortadan kaldırıldığını, niteliksizleştirilen sağlık hizmetlerine ulaşmak için üstüne bir de para ödediğini söyleyerek, buna tepki göstermekten doğal bir şey olmayacağını vurguladı.
BİRLEŞİK EMEK MÜCADELESİ GEREKLİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Birsen Seyhan ise greve ilişkin talepleri ısrarla gündemde tutmaya ve söylemeye devam edeceklerini vurguladı. Seyhan, 13 Mart'ta sağlık emekçilerinin taleplerinin sadece sağlık emekçilerinin mücadelesiyle kazanılamayacağını, birleşik bir emek mücadelesine gerek olduğunu belirtti. Kamu emekçileri için bu yılın toplu sözleşme yılı olduğunu hatırlatan Seyhan, emekçilerin mücadelesi birleşmediği sürece kurtuluşun da mümkün olmayacağının altını çizdi.
TAŞERON HEMŞİRE VE DOKTOR UYARISI
Toplantıda söz alan Türk Hemşireler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Özdemir hemşirelerin çalışma koşullarına dikkat çekti. Hemşirelerin kötü koşullar altında verdikleri sağlık hizmetinin görünür olması için ciddi bir mücadele içine girdiklerini belirten Özdemir, 13 Mart'taki grevin de bunun için önemli bir adım olduğunu söyledi. Özdemir, bazı hastanelerde başlayan taşeron hemşire alımının tepkiler üzerine durdurulduğunu, ancak önümüzdeki günlerde sadece hemşirelerin değil hekimlerin bile taşeron çalıştırılması için planlar yapıldığına vurgu yaptı. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et