13 Mart 2015 13:33

Görüntüyü bozar diye çadır kurdurmadılar

Soma’da 301 madencinin can verdiği katliamın ardından işten atılan madencilerin tazminatlarının ödenmesi için Türkiye Kömür İşletmesine (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmesi (ELİ) binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Paylaş

Soma’da 301 madencinin can verdiği katliamın ardından işten atılan madencilerin tazminatlarının ödenmesi için Türkiye Kömür İşletmesine (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmesi (ELİ) binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor.  

Direnişteki maden işçilerinden Sami Yavuz “Hava şartlarından dolayı bir çadır kuralım dedik emniyet karşı çıktı. Çadır olmaz, buraya koyamazsınız görüntüyü bozar, dediler. Tekrardan çadırı söktük, brandayı çektik ona da gelip olmaz dediler. Biz de ne olursa olsun, kararlıyız. Hava şartları ne olursa olsun. Burada biz eylem direnişimize devam edeceğiz. Bizim haklarımızı versinler, gidelim evimize artık. Bu durumdan sanki biz çok memnunuz. Biz de bıkmaya başladık. Her hangi bir yetkiliden bir açıklama yok. Bizim bu hakkımızla ilgili bir muhatabımız kim yani. Bu olumsuz hava şartlarımız ne olursa olsun, yağmurda karda yağsa biz buradayız. Direnişe devam edeceğiz” dedi.

‘YAŞARKEN ÖLÜYORUZ’

Diğer İşçi Ahmet Mutluer ise “Dokuz günden beri kaldırımın üstünde yatıyor ve kalkıyoruz. Havanın olumsuz şartlarından dolayı bir çadır kurmak istedik. Yağmurdan korunmak için bu sabah kalktığımızda üzerimize çiğ yapmış, üzerimizdeki battaniyeler ıslanmış bir şekildeydi. Ama ne olursa olsun, burada ölümüz de çıksa buradan gitmeyeceğiz. Çünkü 13 Mayıs’ta o yaşanan maden faciasından sağ kurtulmuşum ben, Allah’a şükür ama biz şu an yaşarken ölüyoruz. 

Bizlere verilen onca sözler vardı, hiç bir işçi işten çıkarılmayacaktı. Bunlara rağmen biz bir şekilde bir şeylerin yapılmasını bekledik. Devlet rafından kontrol altında açılmasını istedik. Bunlara rağmen üç buçuk ay oldu, tazminatlarımızı alamıyoruz. TKİ’ye geliyoruz, biz işçinin ayağına inmem diyor. Bu zaman kadar, bizim sırtımızdan para kazanan TKİ bir işçinin ayağına inemiyorsa, bizlerde eylemimiz devam ederek, hakkımızı alana kadar buradan hiç bir zaman gitmeyeceğiz” diye konuştu. (Soma/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu valisi hükümete özendi

SONRAKİ HABER

Polisten 'twitter' operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...