29 Temmuz 2011 08:35

Öçal ve Erşahin aynı sahnede

Renault Latitude, Türkiye’nin dünyaya açılan iki penceresi olan İlhan Erşahin ve Burhan Öçal’ı aynı sahnede buluşturuyor. “İlhan Erşahin Trio Featuring Burhan Öçal” konser serisi 2-6 Ağustos arasında dört gün boyunca Çeşme Monk by Babylon’da unutulmayacak bir müzik keyfi yaşatacak. 21.00&rsq

Öçal ve Erşahin aynı sahnede
Paylaş

Dünyaca tanınan Vurmalı Çalgılar Ustası Burhan Öçal, Türkiye’nin önemli bestecilerinden biri. Öçal son yıllarda sinema oyuncusu kimliğiyle de öne çıkıyor. Dünyada önemli bir kesimin takip ettiği sanatçı, vurmalı çalgılardaki ustalığını ud, tambur gibi telli çalgılarda da gösteriyor.

Sahnede ona eşlik eden diğer isim olan İlhan Erşahin ise 16 yaşında eline aldığı saksafonun kısa zamanda virtüözü olmuş. Erşahin, New York basını tarafından ‘küresel bir müzik kaşifi’ olarak tanımlanan dünya çapında bir müzisyen. Saksafon icra tekniği efsanevi isimler Sonny Rollins ve Joe Henderson’la kıyaslanan Erşahin, yaptığı müziklerde geleneksel motiflerden funk tarzına kadar geniş bir alandan yararlanıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

3 bin 500 yıllık sfenks yüz yıl sonra Türkiye’de

SONRAKİ HABER

Aizanoi’da tarih konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...