29 Temmuz 2011 08:32

3 bin 500 yıllık sfenks yüz yıl sonra Türkiye’de

Çorum Boğazköy’de Almanlar tarafından yapılan kazılarda bulunan ve 1917’de iade edilmek koşuluyla Berlin’e gönderilen Boğazköy Sfenksi, 96 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri getirildi.Dün Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gönüllü Turizm Elçileri’nin tanıtım toplantısına katılan K

3 bin 500 yıllık sfenks yüz yıl sonra Türkiye’de
Paylaş

Çorum Boğazköy’de Almanlar tarafından yapılan kazılarda bulunan ve 1917’de iade edilmek koşuluyla Berlin’e gönderilen Boğazköy Sfenksi, 96 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri getirildi.

Dün Fatih Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gönüllü Turizm Elçileri’nin tanıtım toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Anıtın yüzyıllık Anadolu hasretini bugün itibarıyla sona erdirmiş bulunuyoruz. Bu açıdan tarihi bir gündür. Burada rehabilite edildikten sonra asıl ait olduğu yer olan Hattuşaş’a gidecek.” dedi.

Hitit dönemine ait sfenks (aslan vücutlu taş heykel), Osmanlı Devleti döneminde onarım için Almanya’ya götürülmüştü. 2.58 metre yüksekliğindeki MÖ 14-13. yüzyıldan kalma sfenks, Berlin Müzesinde sergilenmekteydi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Seyahatname’nin tıpkı basımı yapılacak

SONRAKİ HABER

Öçal ve Erşahin aynı sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...