12 Mart 2015 18:36

Barzani: Peşmerge ile Şii milisler çatışmayacak

Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’yle Şii milis grubu El-Heşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) arasında çatışma çıkacağına inanmadığını söyledi.

Paylaş

ABD’de yayın yapan PBS kanalına konuşan Mesud Barzani, “Peşmergeyle El-Heşdu’ş-Şabi arasında kargaşa ya da çatışma çıkacağına inanmıyorum çünkü, şu an birlikte IŞİD’e karşı savaşıyoruz. Kimsenin bu doğrultuda düşünmesini de istemiyorum” diye konuştu.
 
Rûdaw'da yer alan habere göre ABD ve koalisyon hava kuvvetlerinin yardımından memnun olduğunu belirten Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, silah desteğinin ise istenilen düzeyde olmadığını ifade etti.
 
İran’ın IŞİD’e yönelik operasyonlarda yer almasından ABD ve Batı’nın rahatsız olduğu konusuna ilişkin olarak da Barzani, “Peşmerge ve Kürtler bir temele sahiptir. O da şudur: Nerede IŞİD’in üstüne gidersek, sonuç almadan dönmeyiz. Bize yardım edenlere de teşekkür ederiz” dedi.
 
Barzani, şimdi yürütülen savaşın IŞİD’e karşı olduğunu ancak ileride yaşanacak olanların öngörülemediğini söyledi.
 
Peşmergenin Arapların yaşadığı bölgelere yönelik operasyona Irak Ordusu’yla birlikte katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Barzani, bunun Irak’ın bir programı olup olmadığı konusuna göre değerlendirileceği ve gerektiğinde Iraklı güçlere destek verilebileği cevabını verdi.
 
Barzani, Erbil-Bağdat arasında sorun yaşandığı konusuna ilişkin ise, “Şimdiye kadar diplomasiden yana olduk ve herhangi bir sorun çıkmasını istemiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Club Brugge - Beşiktaş: 2 - 1

SONRAKİ HABER

Spine Tower önünde Soma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...