12 Mart 2015 17:14

Polis Dünya Kadın Yürüyüşü'nü engellemek istedi

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün (DKY) Antalya durağında polis kadınları engellemek isteyince gerginlik yaşandı. Kadınlar, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlar üzerinde uygulanan mobbing ve sürgün politikalarına son verilmesini istedi.

Paylaş

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün (DKY) Antalya durağında polis kadınları engellemek isteyince gerginlik yaşandı. Kadınlar, AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlar üzerinde uygulanan mobbing ve sürgün politikalarına son verilmesini istedi.

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün (DKY) Mersin'den sonraki durağı olan Antalya oldu. Kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda resim sergisi açtı. Ardından alanda toplanmaya başlayan kadınlar, "Sürgün, işten atma ve mobbinge karşı emeğimiz, ekmeğimiz ve onurumuz için yürüyoruz" pankartı açtı. Kadınlar, "Jin jiyan azadi" ve "AKP elini emekçiden çek" sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'ndan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, belediye önünde polis barikatı ile karşı karşıya kaldı. Kadınların belediye önünde açıklama yapmalarına engel olmaya çalışan polis, yaşanan arbedenin ardından geri çekilmek zorunda kaldı. DKY adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen yöneticisi Birgül Yiğit Kabaklı, kadına dönük şiddetin devlet kurumlarında sürdüğünü belirtti. Kabaklı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 34 kadının 8 Mart günü "Büyükşehir yasası" ile "görevlendirme" adı altında sürgün edildiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaları ile kadına şiddetin merkezi haline geldiğine dikkat çeken Kabaklı, tüm girişimlerine rağmen yetkililerden bilgi alamadıklarını belirtti. 

'KADINLAR ÜSTÜNDEKİ BASKILAR SON BULSUN'

Ardından söz alan sürgün edilen kadın çalışanlardan Yasemin Sarar, belediye başkanlığına AKP'li Menderes Türel'in gelmesinin ardından kadın çalışanlar üzerinde süreklilik arz eden bir baskı unsurunun oluşturulduğunu ifade etti. Kendisi ile birlikte sürgün edilen 33 kadının sürgün edildikleri ilçeye gitmek için sabahın dördünde yola çıktıklarını belirten Sarar, gündüz güvenli olmayan sokaklarda gece karanlığında işe gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. İşe gitmek isterken defalarca tacize uğradığını belirten Sarar, belediyede kadın çalışanlar üzerinde uygulanan mobbinge son verilmesi çağrısında bulundu. 

Kadınların taleplerini dile getirmesinin ardından sloganlar eşliğinde yürüyüşe son verilirken, DKY'nin Antalya programının 2 gün daha süreceği belirtildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Van'da katliamlar meşaleli yürüyüşle protesto edildi

SONRAKİ HABER

İzmir Valiliği ‘yasak’tan geri adım attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...