12 Mart 2015 13:41

İzmir'de Newroz programı açıklandı

Newroz Tertip Komitesi İzmir'de düzenlediği basın toplantısıyla, 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği Newroz programının ayrıntılarını açıkladı. İzmir Newrozu’na HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın katılacak.

Paylaş

Newroz Tertip Komitesi İzmir'de düzenlediği basın toplantısıyla, 22 Mart'ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği Newroz programının ayrıntılarını açıkladı. İzmir Newrozu’na HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın katılacak.

Newroz Tertip Komitesi İzmir'de özel bir restorantın kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısı ile İzmir'de düzenlenecek olan Newroz programının ayrıntılarını açıkladı. Toplantıya Newroz Tertip Komitesi adına Hacay Yılmaz, HDP Genel Merkezi yöneticisi Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir milletvekili aday adayı Zeki Gül, HDP il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum ve sendika temsileri katıldı. 

Basına açıklama da bulunan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Newroz’un artık barış demek olduğunu belirterek, halkların mücadelesinin ve kararlılığının barışın tesisinde önemli olduğunu söyledi. "Hiçbir karamsarlık söz konusu değil" diyen Uğur, Öcalan'ın sürdürdüdüğü barış çabalarının yeni meyvelerini verdiğini vurguladı. Uğur son olarak şunları söyledi: "İzmir'de yüz binlerle Newrozu kutlayacağız. Hatta bu Newroz 7 Haziran seçimlerinde büyük kazanımızın başlangıcı olacak. Türkiye karanlığa razı olamaz. Tüm duyarlı dostları bize önyargısı olan herkesi, önyargısız olan tüm dostları, kendi renkleri ile birlikte, kendi rengini bizim rengimize katmaya çağırıyoruz. 

HDP'nin İzmir'deki adaylarına ilişkin de bilgi veren Uğur, LGBTİ bir birey, bir emekli yarbay ve farklı kesimlerinden isimlerin aday adayları arasında yer aldığını söyledi. Uğur son olarak vekil aday adaylığı için 34 kişinin başvuru yaptığını söyledi. 

'VALİ DÜŞÜNSÜN BİZ ORADA OLACAĞIZ'

Uğur'un konuşmasının ardından basının soruları yanıtlandı. Bir muhabir Öcalan'ın görüntülü mesajının yayınlanması konusundaki düşüncelerini sorunca Uğur, "Beklentimiz elbetteki görüntülü mesej ancak, en kötü ihtimalle sesli bir mesaj beklentimiz var. Bilgiler gelince kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. Ayrıca bir muhabirin İzmir Valisi'nin İzmir'deki eylemselliklere yönelik yasağını sorması üzerine Uğur, "Ön karar alındı ancak sonraki süreçte izin çıkmazsa vali düşünsün biz orada olacağız kimsenin kuşkusu olmasın" diye yanıtladı. Basın toplantısı sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilerinin konuşmaları ile sona erdi.  (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yıkıldı

SONRAKİ HABER

Ataması yapılmayan sağlıkçılar bakanlığa yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa