12 Mart 2015 10:32

Hoffman'ın Rojava'ya gitmeden önce yazdığı mektup yayınlandı

Til Temir'de IŞİD'le çıkan çatışmada hayatını kaybeden Afrika kökenli enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffman'ın direnişe katılmadan önce yazdığı mektup yayınlandı.

Paylaş

IŞİD'e karşı enternasyonel dayanışma ruhu ile savaşmak üzere Rojava'ya gidip Til Temir'de yürütülen operasyon sırasında hayatını kaybeden MLKP savaşçısı Afrika kökenli Alman vatandaşı Ivana Hoffman'ın (Avaşin Tekoşin Güneş) Rojava'ya gitmeden önce kaleme aldığı mektubu yayınlandı. Mektupta enternasyonalist halk mücadelesine olan aşkını dile getiren Hoffmann, Rojava devrimini tüm yoldaşlarıyla beraber, gerekirse hayatı pahasına savunacağını kaydetti.

MLKP'li Hoffmann'ın mektubu şu şekilde:

"Yoldaşlarım ve partime. Artık güzel renkleri ayırt edemiyorum, kentin rüzgarını tenimde hissedemiyorum ve kuşların cıvıltısı bana daha güçlü bir özgürlük çağrısı gibi geliyor. Ben bir karar verdim ve günler boyunca kafamda bu düşüncelerle yaşadım. Artık gün Dicle ve Fırat nehirlerinin akıntısı kadar güçlü irademle adım atma günüdür. Rojava devriminin bir parçası olmak istiyor, orada kendimi geliştirmek istiyorum.

Tüm ezilen halklarımızı birleştiren mücadelemizi tanımak istiyorum. Her şeyden de önemlisi gerekirse hayatım pahasına devrimi savunmak istiyorum. Bunun sonucunda ne ile karşılaşabileceğimi biliyor ve bu mücadelenin öneminin farkındayım. Elbette zor anlar yaşayacağım ve ne tür burjuva özellikler taşıdığımı göreceğim. Fakat tüm bunlarla da mücadele edeceğim. Elimde silahımla devrim için savaşmanın, emperyalizme karşı savaşmanın nasıl bir duygu olacağını yaşayacağım.

Hayatı daha farklı açılardan hissedecek, daha yoğun duygularla yaşayacağım. Sınırlarımı hep zorlayacak, geri düşme ihtimallerine dahi bile mücadeleci ruhumdan vazgeçmeyeceğim. Burada artık beni hiçbir şey tutamaz. Kız kardeşlerim, kardeşlerim, arkadaşlarım, anne ve babalarım, yoldaşlarım; kapitalist barbarlığa karşı özgürlük mücadelesi karşımda dururken ben daha fazla eylemsiz duramam. Partimizin enternasyonel yönünü temsil edecek ve örgütümüzün silahlı mücadelesinin bir parçası olacağım. Eğer bir gün dönersem, yoldaşlarıma ve çevreme mücadele ruhu ve çelikten irade taşıyacağım. En güzel şarkılar olup, herkesi büyüleyeceğim.

Sevgi ve umut dolu bir gerilla olacağım. Yaşasın Partimiz MLKP, Yaşasın Devrim, Yaşasın Sosyalizm, yoldaşınız İvana Hoffmann." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, Hacı Bektaş Postnişini Ulusoy'u ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Emine Erdoğan, Düzce Üniversitesi'nde konferans verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...