29 Temmuz 2011 06:33

Karlıova'da neden kimse gözaltına alınmıyor?

Dün Bingöl, Karlıova'da Taşlıca Köyü Korucubaşı Hacı Alan'ın öldürülmesini bahane eden 15-20 korucu ilçede adeta terör estirerek BDP Karlıova İlçe Başkanı Şemsettin Özen'in evini, BDP ilçe teşkilatını ve sivillere ait iş yerlerini ateşe vermişti. Yaşanan olaylar üzerine BDP Bingöl milletve

Karlıova'da neden kimse gözaltına alınmıyor?
Paylaş

Hayat TV Gün Ortası Haber Bülteni'nde Gökhan Çetin'in sorularını yanıtlayan BDP Bingöl milletvekili İdris Baluken, ilçede adeta bir ölüm sessizliğinin hüküm sürdüğünü ifade etti. Dün, gerginlik haberleri gelmeye başlar başlamaz Dersim programlarını yarıda keserek ilçeye hareket ettiklerini belirten Baluken, henüz hiçbir çatışma yaşanmamışken gerginliğin önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve Valiliği konudan haberdar ettiklerini, buna karşın hiçbir önlemin alınmamasının düşündürücü olduğunu dile getirdi.

15-20 silahlı korucunun ilçede sağa sola saldırarak, BDP ilçe teşkilatını, BDP'li olduğu bilinen esnafların iş yerlerini ve BDP İlçe Başkanı Şemsettin Özen'in evini ateşe verdiğini ifade eden Baluken, korucu terörü neticesinde halkın korkudan sokağa adım atamadığını belirtti ve kentte  "sokağa çıkma yasağı" havası yaşandığını vurguladı.

İHD, Eğitim-Sen ve Meyader'den temsilcilerle bölgede incelemelerde bulunduklarını, Vali, Kaymakam ve emniyet müdürü ile görüştüklerini söyleyen Baluken, "Düşünün ki bir ilçenin bütün giriş çıkışı güvenlik görevlilerince tutulmuş. 3 saat boyunca vali ve emniyet müdürü orada, bu sırada evler yakılıyor, siviller tehdit ediliyor ama kimse gözaltına alınmıyor. Bunun sorgulanması gerekir" dedi.

Bu durumu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemde 90'lara dönüşü ima eden, söylem ve uygulamalarının mülki amirler tarafından algılanışının yaratmış olabileceğini söyleyen Baluken, "Korucularla sivillere yönelik gerçekleşen terör eylemlerini bunun arttırmış olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

İlçede bir korku, panik havası olsa da durumun nispeten daha sakin olduğunu, birçok yurttaşın civar köylerdeki yakınlarının yanına gittiğini dile getiren Baluken, bugün BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan ve BDP Eş Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın da katılımıyla beraber yeniden ilçede incelemelerde bulunacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bedenini ateşe veren bir genç daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Öcalan: Benim yapacaklarım bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa