11 Mart 2015 17:39

Berkin Elvan için Marmaris ve Bodrum'da eylemler

Muğla'da Berkin Elvan Marmaris ve Bodrum'da yapılan eylemlerle anıldı.

Paylaş

 

 

Marmaris'te Pir Sultan Abdal Derneği'nin öncülüğünde Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında anma eylemi düzenlendi. Anma eylemine katılan siyasi partiler ve kitle örgütlerinden oluşan grup hükümeti protesto etti.  

Atatürk Caddesi Saman İskelesi'nde toplanan kalabalık, 'Berkin'in alamadığı ekmeği Bilal'e yedirmeyiz' pankartı açarak, 'Umudun çocukları ölümsüzdür', 'Unutmayacağız, unutturmayacağız' yazılı dövizlerle hükümet aleyhine slogan atarak yürüdü. Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önüne gelen kalabalık, 'Gerici, faşist, katil AKP' sloganları attı. Grup adına konuşma yapan Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kasım Çağlı, "Tüm devrimcileri ve sosyalist dostlarımıza minnettarız. Geçen sene bugün çocuğumuz hakka yürüdü. 269 gün komada kaldı 16 kilo ile gökyüzüne gitti. Savaşta dahi ölüler defin edilirken silahlar bırakılır. Cenazesinde bile silahlar bırakılmadı eller tetikte idi. Adaleti bekleyenler maalesef çok bekleyecekler. Bu ülkede katliamlar durmuyor. Bu katliamdan beslenen katiller er geç hesap vereceksiniz. Çocuğumuzun yalnız dirisini değil ölüsüne de öfke kusuyorlar. Katiller ellerini kollarını sallayarak, gülerek aramızda. Bugün bu noktalara gelindiyse bunun tek nedeni iktidardır. Biz çocuğumuzun acısını paylaşıyoruz. Bu acıyı unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Konuşma sonrası kadın ve erkeklerden oluşan bir grup olayın yaşandığı anı Grup Yorum'un müzikleri eşliğinde piyesle canlandırdı, şiirler okudu.

BODRUM

Berkin Elvan için bugün Birleşik Haziran Hareketi Bodrum Grubu tarafından saat 19.00'da Bodrum Belediye Meydanı'nda eylem düzenlendi. Berkin Elvan'ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu ve 'Gülüşün gibi güzel onurlu yarınlar kuracağız' yazılı pankart açan eylemciler sık sık 'Berkin'in Katili AKP'nin Polisi', 'Katillerden Hesabı Bu Halk Soracak' ve 'Berkin Elvan 15'inde Bir Fidan' sloganları atıldı. Eyleme Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin de destek verdiği görüldü.

Grup adına basın açıklaması yapan Bülent Eren, "Berkin'in yoğun bakımdaki direnişinden, 16 kiloya düşmüş bedeninden, 2 milyona yakın insanın katıldığı cenazesinden, mezarından ve hatta sokaklardaki duvarlara boyanmış resminden ödü kopan, tir tir titreyen, eli ayağına dolanan, annesini yuhalatan, 2 seçim döneminde mitinglerinde Berkin'in adını ağzından düşürmeyen iktidar sahipleri ve ona biat edenler şunu iyi bilsin: Ölümünden sonra fotoğrafından, isminden korkanlar, Berkin hayattayken ona ancak sinsice, saklanarak ve sokaktan çıktığı anda hem de bir çatışma ve olay yokken, kafasına nişan alıp ateş ederek öldüren korkak katiller, onun yürüdüğü, güldüğü, uçurtma uçurduğu, misket oynadığı, koştuğu, halay çektiği, türkü söylediği o sokaklara giremezdiniz. O sokaklar cesur, onurlu, dürüst insanlarındır. Soruyoruz; Berkin Elvan dosyası nerede? Burak Can ve Yasin dosyalarını 2 haftada yargıya teslim eden adaletiniz ve kolluk çalışmanız varken, devletin katlettiği çocuklarımızın dosyalarının mahkemelere gelmesi için ne zaman harekete geçeceksiniz?" dedi.

KATILIMIN AZ OLMASI ÜZDÜ  

Eyleme katılan grubun sözcülerinden Egemen Öztüregen de, "Geçtiğimiz yıl bugün bu alanda yüzlerce binlerce kişi vardı oysa bugün görüyoruz ki; bir avuç insan Berkin Elvan için burada toplanmış. Berkin unutuldu mu, hesabı soruldu mu, adalet yerini buldu mu da bugün burası boş. Anaların öfkesi katilleri boğacak, berkinin yiyemediği ekmeği Bilal oğlana yedirmeyeceğiz" diyerek sitemini dile getirdi. Eylem Berkin Elvan anısına dilek balonlarının uçurulması ile sona erdi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan, Antalya'da anıldı

SONRAKİ HABER

SİYAD'da Berkin Elvan'lı açılış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...