11 Mart 2015 11:44

Yalçın Akdoğan: Nevruz kilometre taşı olacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Başbakanlık'taki toplantı öncesi çözüm sürecine ilişkin yaptığı konuşmada, 'Nevruz'da silahı, çatışmayı demokrasi ateşinde yakacağız' derken, Newroz'un çözüm süreci açısından da kilometre taşı olacağını söyledi.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bölge oda ve borsa başkanlarının toplantısında konuştu.

Çözüm Süreci Kurulu öncesinde yapılan toplantıda konuşan Akdoğan Newroz'un çözüm sürecinde bir "kilometre taşı" olacağını söyledi ve "demokrasi" vurgusu yaptı.

Akdoğan, "Demokrasi varsa silah yoktur. Nevruz, bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır diye düşünüyorum. Nevruz'da, inşallah tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız. 44 bin insanın hayatını kaybettiği bu sorunu çözmek zorundayız. STK'lar sürecin önemli bir paydaşıdır" diye konuştu. 

Kürt sorununa işaret ederek, sorunun "herkese kaybettirdiğini" belirten Akdoğan, sürecin siyasi polemiklere boğdurulmaması gerektiğini belirterek, "Tartışmaktan çekinmemeliyiz, en aykırı görüşler bile demokrasilerde konuşulabilir. Çözüm sürecinde milletten kaçırılan hiçbir şey yoktur. Köklü adımlar zaten meclis iradesiyle hayata geçirilebilir yani Meclis'ten de bir şey kaçırılamaz. Herkes müsterih olmalıdır" şeklinde konuştu. 

Akdoğan toplantı sonrasında yapılacak olan Çözüm Kurulu toplantısına katılmak üzere Başbakanlığa geçti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara, Adana ve İzmir'de Berkin Elvan için eylem

SONRAKİ HABER

Nihat Doğan, Özgecan tweeti için ifadeye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...