11 Mart 2015 16:36

Berkin Elvan'ı ananlara polis terörü

Gezi Direnişi sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı. Anma sonrası Berkin Elvan’ın mezarına yürüyen kitleye polis saldırdı. Polisin gence silah doğrulttuğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çekti (FOTOĞRAF: Özgür Güneş / CİHAN)

Paylaş

Gezi Direnişi sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı. Anma sonrası Berkin Elvan’ın mezarına yürüyen kitleye polis saldırdı. 

İL İL BERKİN ELVAN ANMALARI

Çeşitli kitle örgütü, siyasi parti ve örgütü üyeleri Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünde Berkin'in vurulduğu Okmeydanı Mithatpaşa Sokak'ta bir araya geldi. Sokak, Berkin Elvan'ın resimleriyle donatıldı. Vurulduğu yere konan bir masa üzerine bırakılan ekmek, karanfiller dikkat çekti. Aralarında Grup Yorum üyeleri, Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı gibi sanatçılar ile tiyatrocuların bulunduğu Sanat Meclisi üyeleri'nin gelmesiyle anma programı saat 12.00 sıralarında başladı. İlk olarak Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından mahalle arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiiri okudular. 

Grup Yorum üyeleri Berkin Elvan için besteledikleri 'Uyan Berkinim uyan' adlı türküyü ve 'Uğurlama' türküsünü kalabalık grup ile birlikte seslendirdiler.

'KATİLLER BULUNANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Anma törenine, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Onur, burada yaptığı konuşmada Berkin Elvan'ın sesinin yankısının sonsuza kadar süreceğini söyledi. Sanat Meclisi'nin Berkin Elvan için hazırladığı kısa filme değinen Onur, "Bu videoda ne istediler? Sadece Berkin'in katillerinin bulunmasını istediler. Berkin'i vuranların katillerinin bulunmasını istiyoruz. Sanat Meclisi burada ancak illetin meclisi yok. Milletin Meclisini temsilen ben varım ancak çok utanıyorum. Keşke milletin meclisi burada katili bulmuş olarak bulunsaydı. O meclisin mensubu olmak tabi ki çok büyük onur ancak böyle günlerde çok büyük de utanç oluyor. O katiller bulunana kadar takipçisi olacağız" dedi. 

Anma programına Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile annesi Gülsüm Elvan, katılmadılar. 

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TBMM'de Berkin Elvan'ı andı

BERKİN ELVAN'IN MEZARINA YÜRÜMEK İSTEYEN KALABALIĞA POLİS SALDIRISI

Kitle anmanın ardından Elvan'ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA'lar ile kesen polis, kitleye tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Kitle ara sokaklara dağıldı.

Kitle ara sokaklara barikat kurarak polise taş, molotof ve havai fişeklerle atttı. Polis tazyikli su ve biber gazı ile saldırısını sürdürdü. Polis plastik mermi kullandı. Ara sokaklara giren TOMA'lar kitleye saldırdı.

(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê’de Newroz hazırlıkları başladı

SONRAKİ HABER

Hacettepeliler Berkin için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...