11 Mart 2015 10:10

'Öcalan'ın sesli ya da görüntülü mesajı sürece büyük katkı sağlar'

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Abdullah Öcalan'ın Newroz mesajının görüntülü ya da sesli olması için talepte bulunacaklarını söyledi.

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da yapılacak Newroz kutlamasına göndereceği mesaj ile ilgili tartışmaları DHA muhabirine değerlendirdi. Buldan, hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Diyarbakır Newrozu için Abdullah Öcalan'dan görüntülü veya olmasa sesli bir mesaj verilmesini gündeme getireceklerini belirterek, "Çünkü, bu halkın talebidir. Artık sayın Öcalan'ın kitlelere ve halka kendisinin hitap etmesini istiyoruz. Bu sesli de olabilir, görüntülü de olabilir. Tabi tercihimiz görüntülü mesajın verilmesidir. Sayın Öcalan'ın Newroz mesajını kendi sesi ile mesajını duyurmasının daha anlamlı ve önemli olacağını düşünüyoruz. Talebimizi yapacağımız ilk görüşmede hükümet ve devlet yetkilileri ile paylaşacağız. Umarım buna izin verilir, bu barış sürecine çok büyük katkı da sağlar" dedi.

Buldan, Öcalan'dan gelecek görüntülü ya da sesli mesajın barış sürecinin ilerlemesi anlamında pozitif bir havada yaratacağını da ifade ederek, "Bunun sayın Öcalan'ın en büyük hakkı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Newroz takvimi belli oldu

NEWROZ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Diyarbakır'da yapılacak Newroz için hazırlıklarını sürdüren Newroz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, kutlamaların yapıldığı sahayı yeniden düzenlediklerini, bu yıl büyük kitlesel katılıma hazırlık yaptıklarını söyledi. Fırat, "Abdullah Öcalan, 2013 Newrozunda tarihi bir deklarasyon yayınladı. 2014 tarihinde bir deklarasyon daha yayınlandı o deklarasyon süreci pekiştirdi. 2015 Newrozundan önce 10 maddelik bir deklarasyon ortaklaşa olarak yayınlandı" dedi. 

Fırat, bu yılki Newroz'un barış, kardeşlik ve çözüm Newrozu olarak damgasını vuracağınıda ifade ederek, "Halkımız Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı'dan görüntülü bir mesaj bekliyor. Bence bu özlem gerçekleşecektir. Bu konuda umutluyum" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Dil Kurumu'nun bir skandalı daha ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Ormanda kesilen ağacın altında kalan 2 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...