11 Mart 2015 09:01

EMEP: Sağlık hakkı için, sağlık emekçilerine destek olmaya

Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada sağlık hakkına sahip çıkmak için 13 Mart günü sağlık emekçilerinin gerçekleştireceği greve destek olma çağrısında bulunuldu.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada sağlık hakkına sahip çıkmak için 13 Mart günü sağlık emekçilerinin gerçekleştireceği greve destek çağrısında bulunuldu. 

Sağlık emekçilerinin özlük, ekonomik ve demokratik talepleriyle birlikte halkın sağlık hakkına sahip çıkmak, AKP’nin sağlık politikalarının yarattığı olumsuzlukları dile getirmek amacıyla iş bıraktığı vurgulanan açıklamada; “Yıllardır kendi ekonomik, özlük haklarının yanı sıra halkın eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir ve anadilinde sağlık hizmeti almasını savunan sağlık emekçileri, görevlerinin sorumluluğu ile örgütleri SES ve TTB’nin öncülüğünde 13 Mart Cuma günü g(ö)revde olacaklar. Sağlık hizmetlerinde yaşanan tüm olumsuzlukların biriktirdiği sorunlardan bunalan, halkın artan hoşnutsuzluğunu yedekleyen AKP iktidarının, GSS yasasını çıkarırken verdiği vaatlerin karşılığının olmadığı artık ortada. Gün geçtikçe artan katkı-katılım paylarıyla, hastane hastane gezdirilirken öldürülen hastalarla, özel sağlık kurumlarına verilen teşvik ve özendirmelerle, sağlık kurumlarında kadroludan daha fazla taşeron çalıştırılmasıyla, sağlık emekçilerinin performans sistemi ve şiddet tehdidi altında çalıştırılmalarıyla… Sağlık alanında yaşanan sorunlar ve şiddet saymakla bitmiyor” denildi. 

Sağlık hizmetlerinin kâr elde etme aracı olarak görülmeden ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sunulması gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi; “Aynı zamanda sağlık emekçilerinin temel ücretleri, çalışma koşulları düzeltilmeli, şiddetsiz ve sağlıklı bir ortamda, kayırmacılıktan uzak çalışmaları sağlanmalıdır. Bunların sağlanmadığı bir ortamda sağlık emekçilerinin iş bırakması, kendileri ve hizmet verdikleri halklarının hakkına sahip çıkmak içindir. 

Tüm emekçileri, tüm halkımızı sağlık hakkına sahip çıkmaya, sağlık emekçilerinin grevine destek olmaya çağırıyor, 13 Mart günü sağlık kuruluşlarına hizmet almak için değil, sağlık emekçilerine güç vermek için gidiyoruz.”

 

 

ÖNCEKİ HABER

SONAR'ın seçim anketine göre AKP geriliyor, HDP barajı aşıyor

SONRAKİ HABER

Berkin'i anan öğrencilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...