10 Mart 2015 12:09

Grev kararını halaylarla astılar

Karabağlar Belediyesi’ne ait Karbel Şirketi’nde örgütlü Genel-İş 5 No’lu Şube ile Belediye yönetimi arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonucu Karabağlar Belediyesi’ne grev kararı asıldı.

Paylaş

Karabağlar Belediyesi’ne ait Karbel Şirketi’nde örgütlü Genel-İş 5 No’lu Şube ile Belediye yönetimi arasında süren TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonucu Karabağlar Belediyesi’ne grev kararı asıldı. Anlaşmazlığın sürmesi durumunda 8 nisan tarihinde greve çıkılacak. Belediyenin temizlik, fen, park bahçe ve destek hizmetleri gibi birçok biriminde çalışan 964 işçiyi ilgilendiren TİS sürecinde toplam 9 maddede anlaşma sağlanamadı.

Belediye binası önünde biraraya gelen sendikacılar ve işçilere seslenen Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, işçilere seyyanen 50 liralık zam önerildiğini belirterek, “Bunun bizim için kabul edilebilir bir yanı yoktur. Haklı ve makul taleplerimizi dikkate almaya çağırıyoruz” dedi.  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, Karbel işçilerinin 6-7 ay önce taşeronla tehdit edildiğini hatırlatarak, “Seçimlerde ‘emekçinin hakkını yedirmeyeceğim’ diyenler ya sözünüzü tutun ya da o koltukları bırakın” dedi. Konuşmaların ardından grev kararı belediye binasına asıldı. (İzmir/EVRENSEL)   

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan TDK'ye 'müsait' tepkisi

SONRAKİ HABER

Gazi katliamı ile ilgili Hanefi Avcı’ya çağrı: Bildiklerini anlat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...