28 Temmuz 2011 10:59

Munzur Festivali halaylarla başladı

Bu yıl 11. si düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali Pertek’ te konukların karşılanmasıyla başladı. Sabah saatlerinde Feribot iskelesinde yapılan karşılamanın ardından konuklar daha sonra belediye binası önünde davul zurna eşliğinde halaylar çekti.Karşılamaya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye

Munzur Festivali halaylarla başladı
Paylaş

Karşılamaya Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin ve Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, EMEP, BDP İl ve ilçe yöneticileri ve çeşitli kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, yaptığı açılış konuşmasına kültürüne, doğasına, tarihine ve inancına sahip çıkan, yurtdışından ve illerden gelen tün Dersim dostlarını selamlayarak başladı. Çetin, sözlerini ‘ 72 milleti bir sayan ve bütün insanlığı seven bir millet olarak, Dersim dostlarına çağrımız, doğasına, kültürüne ve kimliğine sahip çıkmaya devam etmeleridir’ dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise yaptığı konuşmada, Dersim’in doğasının kimliğinin ve kültürünün tahrip edilmeye devam ettiğini, örgütlü bir güçle bunun aşılacağını ve bu örgütlü gücün Demokratik Özerklik olduğunu ifade ederek, bunun sayesinde insanların kendi sorunlarını çözmek için dağa çıkmayacağını, toplu mezarların olmayacağını, eğer barajda yapılacaksa bunun kararını buradaki halkın vereceğini belirtti.  

Doğamızın ve kültürümüzün korunması açısından böyle festivallerin önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “Bu ülkenin demokratikleşmesi, talan politikalarının sona ermesi için, demokratik özerklik, sadece Kürtlerin değil, ülkede yaşayan bütün halkların yararınadır” diyerek festivale katılanları selamladı. (Dersim/EVRENSEL)


BUGÜNÜN PROGRAMI

*Saat 11.00’da, Belediye Gençlik Merkezi’nde aydın ve yazarlarla söyleşi
*Saat 16.00’da Belediye Parkı’nda ‘Barajlar ve çevre politikalarının toplumsal hayata etkileri’ konulu toplantı; Katılımcılar: Ertuğrul Barka –EGEÇEP Dönem Sözcüsü, Satılmış Başkavak-Tüm Köy-Sen, Yusuf  Topçu-Munzur Çevre Derneği, Ali Mülkan-Dersim Kültür Derneği
*Saat 18.30’da Belediye Köy Terminali, Şelale Çay Bahçesi’nde konser. Grup Tavır, Murat Ateş, Helin Rençber, Grup Munzur ve Grup Şiyar’ın katılacağı konserde EMEP genel Başkanı Selma Gürkan ile Blokun İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de konuşmacı olarak yer alacak.

ÖNCEKİ HABER

5 çobana ne oldu?

SONRAKİ HABER

‘Model tek başına sorunları çözmez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...