28 Temmuz 2011 10:52

Yaşam hakkı tanımayan yasak!

Soykırım Karşıtı İnsan Hakları Örgütü (Kurdocide Watch-CHAK), ağırlaşan hastalığının tedavisi için yurt dışına gitmek zorunda olan ancak hakkındaki ‘yurt dışına çıkış yasağı’ nedeniyle ülkeyi terk edemeyen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın durumuna dikkat çeken bir bildiri yayınladı.Abdullah

Yaşam hakkı tanımayan yasak!
Paylaş

Abdullah Demirbaş’ın çok dilli belediyeciliğe katkı sunduğu için cezaevine konulduğu ve cezaevindeyken hastalığının ağırlaştığı hatırlatılan bildiride “Şimdi acilen tedavisi için yurt dışına çıkması gerekiyor. Fakat mahkemenin koyduğu yasak yüzünden çıkamıyor. Tedavisi yapılmadığı için, adeta ölüme mahkum edilmiş durumda” denildi. Konulan yurt dışı yasağının çok sert ve adaletsiz bir ‘tedbir’ olduğu belirtilen bildiride “Bu yasak kararını verenlerin, ilgili iç hukuk kanunlarını ve insan hakları sözleşmelerini yeterince göz önünde bulundurmadığı açık” ifadelerine yer verildi.

Mahkemenin Demirbaş’ın yaşamını tehlikeye atan bu kararı kaldırmamakta kararlı göründüğü belirtilen bildiride; şu ifadelere yer verildi; “Demirbaş’ın yurt dışına çıkıp tedavi olabilmesini sağlayacak üç makam var: Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da Adalet Bakanı. İnsan Hakları Örgütü CHAK olarak 14 Temmuz 2011’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e başvuruda bulunarak, Abdullah Demirbaş’ın yurt dışına çıkmasının sağlanılması istendi. Bizler, bu makamlardan herhangi birisinin bu konuda adım atması ve gerekli izni vermelerini arzu etmekteyiz.”

2009’da gözaltına alınan ve ‘Terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanan Demirbaş ağırlaşan sağlık koşulları nedeniyle 3 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakılmış ve Dicle Üniversitesi Hastanesine yatırılmıştı. Abdullah Demirbaş’a ‘derin ven trombozu’ teşhisi konmuş ve tedavisinin yurt dışında yapılabileceği belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP MYK raporunda ‘kriz’ uyarısı

SONRAKİ HABER

5 çobana ne oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...