09 Mart 2015 18:02

Apple Watch, MacBook ve USB C tanıtıldı

Apple CEO’su Steve Cook, yeni ürünleri olan Apple Watch, MacBook ve USB C'yi San Francisco’daki Yerba Buena Center’da görkemli bir törenle tanıttı.

Paylaş

Apple CEO’su Steve Cook, daha önce duyurduğu Apple Watch’ı bugün detaylı bir şekilde tanıttı. Nisan ayında satışa sunulacak Apple Watch, gelen e-postaları ile uyaracak, Fitness uygulaması ile ‘hareket etme’ (egzersiz) tavsiyesinde bulunacak ve bir pili 18 saat boyunca kullanılabilecek. 349 dolar ile 10 bin dolar arasında bir fiyat aralığına sahip olan Apple Watch, kalp atışlarını bile ölçebilecek. Yeni teknolojiyi tanıtan Cook, 5 yaşından beri bu tarz bir teknolojiyi beklediğini söyledi.

Apple’ın en ince ve en hafif MacBook’u olan yeni model, 905 gram ağırlığında ve 13,1 mm kalınlığında. Apple’ın en ince bilgisayarı 11 inç, 17 mm kalınlığındaydı. Yeni MacBook 2304 x 1440'lük bir ekran çözünürlüğüne sahip. Pil ömrü ise internet kullanımı için 9 saat olarak açıklandı. Bilgisayarın tamamını kaplayan klavyedeki tuşlar "Butterfly Mechanism" adı verilen yeni bir teknolojiyle tasarlandı. Bu teknoloji, tuşlara çok daha yumuşak basmayı sağlıyor. Yeni MacBook, gümüş, uzay grisi ve yeni altın renkleriyle 1299 dolardan başlayan fiyatlarla 10 Nisan’da satışa sunulacak. 

Apple bilgisayarın yanı sıra USB C adında yeni bir bağlantı özelliği de duyurdu. USB kullanımında değişiliğe giden Apple, sadece bilgisayarda USB C girişi bulunduracak. Şarj için de aynı USB C portu kullanılacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘İç Güvenlik Paketi’ 4 gün aradan sonra yeniden Genel Kurul’da

SONRAKİ HABER

Futbolda cinsiyetçi söylemler ihbar edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...