9 Mart 2015 17:52
Suriye: 'Eğit-donat' programı Nusra ve IŞİD'e açık destektir
Suriye yönetimi, 'eğit donat' programına sert eleştirilerini sürdürüyor. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, 'ABD ve Türkiye arasında Türk askeri üslerinde teröristlerin eğitilmesine ilişkin anlaşma IŞİD, El Nusra ve diğer terör örgütlerine açık bir destek eylemidir' diye konuştu.

Faysal Miktad, Lübnanlı Al Binaa Gazetesine yaptığı açıklamada “eğit-donat” programına ağır eleştiriler yöneltirken “terör örgütlerinini eğitme ve imajlarını ‘ılımlı muhalefet’ diye cilalama komplosunun Suriyelileri, Arap halkını ve dünyayı aldatamayacağını” söyledi.
“ABD ve Türkiye arasında Türk askeri üslerinde teröristlerin eğitilmesine ilişkin anlaşma İslam Devleti, El Nusra ve diğer terör örgütlerine açık bir destek eylemidir” sözlerini kullanan Mikdad, Sana tarafından yansıtılan açıklamalarında ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nin 2170 sayılı kararının ise, IŞİD ve El Nusra’nın ismen terör örgütleri olarak nitelediğini söyledi. (ANKA)
Evrensel'i Takip Et