28 Temmuz 2011 09:59

Türk-İş’ten direnişçilere ziyaret

TÜRK-İŞ  Ege Bölge Temsilciliği ile Türk-İş’e bağlı sendikaların İzmir Şube başkanlarının Form Mukavva işçilerini ziyaret ederek mücadelelerine destek verdi. Form Mukavva işçileri gelen sendikacıları Davul ve zurna ile karşılarken işçilerin eşleri çocukları ve yakınları da eyleme katıldı.Ziyarette konuşan

Türk-İş’ten direnişçilere ziyaret
Paylaş

Ziyarette konuşan, Selüloz-İş Genel Başkan Yardımcısı İlhan Aktaş, “Bu mücadelede hiçbir zaman yalnız kalmayacağımı söylemiştim, şimdi bunu yaşıyoruz. Yalnız değiliz kardeş şubelerimizin başkan ve yöneticileri burada çaktığımız kıvılcım büyüyor, bu yangını söndürmek Form işvereninin elinde Türk-İş bütün olanaklarıyla yanımızda, gelen dostlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı “Bu mücadele bir demokratik mücadeledir, hak arama mücadelesidir. Burada artık sendika vardır, işverene düşen sendikayla el sıkışmaktır. Emekçiyi sömürebilmek için İş verenler kendilerine tanınan yasal olanakları kullanıyorlar. Yasalar ezilenden yana değil sermayeyi koruyor birinci mücadelemiz bu yasaları ters yüz etmektir. Sendikalar emek örgütleri birleştikçe bu sermaye sahipleri emeğin hakkını istismar edemeyecek”  dedi.

Konuşmaların ardından çadıra gelen jandarma elinde üç dört kişilik işçi listesini göstererek, patronun haklarında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi ifadeye çağırdı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Mahmut Seren mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Hrant Dink'in görünmeyen katilleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa