09 Mart 2015 11:28

'Eşit haklar sağlanana kadar mücadeleye devam'

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle basın toplantısı yapan İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi kadın cinayetlerinin "kadın mıdır, kız mıdır" bakışının topluma enjekte edilmesinin bir ürünü olduğunu dile getirerek eşit haklar, eşit olanaklar, eşit destekler elde edinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

Paylaş

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. İzmir Adliyesi Baro Odası'nda gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda kadın avukat ve baro başkanı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

'TEK BAŞINA YASALAR YETMİYOR'

Basın açıklamasını okuyan Av. Nuriye Kadan yasalarda kadına yönelik şiddet konusunda düzenlemelerin varlığı tek başına bu sorunu ortadan kaldırmadığını dile getirerek "Yasaların tam olarak uygulama alanı olmalı, suçlulara verilecek cezalar etkili olmalı, kolluk kuvvetleri kadına karşı şiddet konusunda kadınlara, insan haklarına saygılı olmaları sağlanacak bir şekilde eğitilmelidir. Çünkü Kadın hakkı ihlali aynı zamanda insan hakkı ihlalidir" dedi.

Kadına yönelik şiddete karşı bütün politikalar gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Kadan şunları söyledi "Evet, Özgecan Aslan cinayeti sıradan bir olay değildir, toplumsal çürümenin vardığı boyutun bir yansımasıdır. Ülkeyi yönetenlerin yola, taşa, betona yatırım yapması ama insana yatırım yapmamasının karşılığıdır".

'NE ERKEĞE NE DE MAHALLEYE EMANETİZ'

Kadınların ne erkeklere ne de mahallenin namusuna emanet olmadığını vurgulayan Kadan "Ve önemle vurgulayalım: Bu tür cinayetler, "kadın mıdır, kız mıdır" bakışının topluma enjekte edilmesinin bir ürünüdür! Gün mücadele günüdür, dayanışma günüdür. Direnme ve isyan etme günüdür. İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi olarak eşit haklar, eşit olanaklar, eşit destekler elde edinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Edirne’de yine taşkın alarmı

SONRAKİ HABER

İlçe Milli Eğitim Müdüründen muhabirimize: Sen neyin peşindesin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...