09 Mart 2015 11:12

Fatsa maden alanında toprak kayması!

Fatsa ve Ünye’nin sınırları arasında bulunan Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkiinde yapımı planlanan altın madeni sahası yakınlarında toprak kayması meydana geldi. Köylüler heyelanın, bölgede kurulması planlanan siyanür havuzlarına çok yakın olduğunu ifade etti. (Fotoğraf:Osman Güvenalp)

Paylaş

Fatsa ve Ünye’nin sınırları arasında bulunan Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkiinde yapımı planlanan altın madeni sahası yakınlarında toprak kayması meydana geldi. Köylüler heyelanın, bölgede kurulması planlanan siyanür havuzlarına çok yakın olduğunu ifade etti.

Yöre halkının, yaşam savunucularının, hukuk ve bilim insanlarının bütün uyarılarına rağmen yapımına hukuksuz bir şekilde devam edilen maden sahasının yaklaşık 200 metre yakınlarında, madenci şirketin çalışmaları sonucunda toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının ardından yöre halkı alanda incelemelerde bulunup yaşanan faciayı belgeledi. Köylünün tapulu arazisinin maden çalışması için hukuksuz şekilde işgal edildiği bir kez daha belgelendi.

‘HENÜZ SİYANÜR BULAŞMADI’

134 gündür çadır direnişini ve hukuki mücadelesini devam ettiren Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformundan köylüler, “Heyelan olan bölge kurulması planlanan siyanür havuzlarına çok yakın. Bugün bu havuzlar henüz kullanılmaya başlanmadı. Toprağımıza siyanür henüz bulaşmadı” dedi.

Daha önce de evlerde kaymaların olduğunu aktaran köylüler, “İtirazlarımıza rağmen çalışma devam ederse, bundan sonra yaşanan her şey facia olacaktır” diyerek yetkilileri uyardı.

Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu, maden işletmesinin ÇED olumlu raporu iptal davası açmış mahkeme bilirkişi istemişti. Bilirkişi incelemesi 20 Mart 2015 tarihinde yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’de 23 aday belirlendi

SONRAKİ HABER

Edirne’de yine taşkın alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa