09 Mart 2015 06:05

SYRIZA Parlamenteri: Kürt kadın mücadelesi örnek oldu

Suruç'a gelip Kobanêli kadınların 8 Mart'ını kutlayan SYRIZA Parlementeri Afrodit Stampouli, "YPJ'nin direnişi tüm dünya kadınları için bir umut kaynağı oldu" dedi.

Paylaş

Suruç'a gelip Kobanêli kadınların 8 Mart'ını kutlayan SYRIZA Parlementeri Afrodit Stampouli, "YPJ'nin direnişi tüm dünya kadınları için bir umut kaynağı oldu" dedi.

Kobanê'nin tarihi direnişini yerinde görmek ve incelemek isteyen herkes yönünü Suruç ve Kobanê'ye çevirdi. Yunanistan'da radikal solun temsilcisi olarak iktidara gelen SYRIZA  Millervekili ve Dünya Kadın Platformu üyesi Afrodît Stampouli de, Suruç'a geldi. Stampouli, YPJ'li kadın direnişçiler hakkında konuşarak, "Onların mücadeleleriyle kadının her türlü saldırıya karşı her zaman kendini en güçlü bir biçimde koruyabileceği ispatlandı" dedi.

'KÜRT KADIN MÜCADELESİNİ KUTLUYORUM'

Suruç'a geliş amacına yönelik konuşan Stampouli, "Kürt kadınlarının faşist ve otoriter rejimlere karşı göstermiş oldukları tarihi direniş dolayısıyla buradayım. Kürt Kadın Hareketi ile daha iyi ilişkiler kurmak ve onlara yanınızdayız demek için buradayım. Aynı zamanda vermiş oldukları mücadeleyi kutlamak için buradayım. YPJ'nin direnişi tüm dünya kadınları için bir umut kaynağı oldu" diye konuştu.

'YPJ UMUT KAYNAĞIMIZ'

Yunanistan'da basın ve medya üzerinden YPJ/YPG savaşçılarının direnişlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Stampouli, "YPJ'li kadınların o dik duruşları bizi inanılmaz bir biçimde mutlu ediyordu ve bizim için bir gurur kaynağıydı. Syriza Partisi'nin tüm üyeleri Kobanê'de gösterilen direnişi çok yakından takip ediyordu. Yüreğimiz, canımız her zaman Kobanê de onlarla birlikteydi. Onlar bizim içinde aynı zamanda büyük bir umut kaynağı oldular" dedi.

'AB ÇALIŞMA BAŞLATMALI'

Kobanênin yeniden inşasına değinen Stampoulî, Yunanistan'ın son zamanlarda ekonomik açıdan biraz sıkıntılar yaşadığını ama Kobanê'nin yeniden inşası noktasında rol almak istediklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle bitirdi: "SYRIZA Hükümeti'nin Kobanê'nin yeniden inşası için çalışmalarımız sürüyor. Şimdilik en acil sıkıntı günlük ihtiyaçların karşılanması noktasındadır ve biz gıda noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kobanê ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarıyla, farklı çevre ve devletlerle görüşmelerimiz var. Ama Kobanê nin yeniden inşası büyük bir projedir ve bir devletin tek başına yapabileceği bir proje değildir. Avrupa Birliği'nin bu noktada rolünü oynaması lazım ve biz de bunun olması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EÜ'de 17 öğrenciye uzaklaştırma cezası

SONRAKİ HABER

TÜBİTAK: Yoğun değişimden ehliyetli elemanımız kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...