08 Mart 2015 14:16

Aydın Meşrutiyet Mahallesi kadınları ‘başka bir dünya mümkün” dedi.

Aydın Efeler ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesinde bir araya gelen kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar

Paylaş

Aydın Efeler ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesinde bir araya gelen kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar.

Şiirlerle, müziklerle ve kadın emeğinin dünyadaki yeri hakkında konuşmalarla geçen etkinliğe; KESK, Emekli-Sen ve mahalledeki kadınlar katıldı. 

Mahalledeki kadınlar hakkında açıklama yapan Tahsine Saran “ kadınlara yönelik saldırıların yoğunlaştığı “eşitliği unutun adaletle yetinin” denildiği kahkahamıza, doğum yöntemimize, doğuracağımız çocuk sayısına karışıldığı, iş cinayetlerinin göz yumulduğu, güvencesiz, eşit olmayan ücretlerle çalışmanın kural haline getirildiği, eşler, çocuklar yaşlı hastalara bakmanın temel görevimiz olduğunun sürekli hatırlatıldığı, çalışma hayatına bu işleri “ aksatmadan” kısmi, yarı zamanlı katılımızın uygun görüldüğü bir ülkede yaşadığımızı unutmadık elbette” dedi.

Son günlerde kadın cinayetlerin doruğa çıktığını ve kadınların ikinci sınıf insan yerine koyan açıklamaların geldiğini vurgulayan Saran “ Bu 8 Mart’ta da mahallemizde, işyerlerimizde, fabrikalarımızda, okullarımızda “ bir hayalim var” diyen, daha da önemlisi bu hayalleri gerçeğe çevirmek için birbirinden güç alan kadınları bir araya getireceğiz. Bize bu kader diye sunanların karşısına gerçeğe dönüşecek umutlarımızı ve o umutları büyütecek kadın dayanışmasını koyalım ve bir adım öne çıkalım” diye belirtti.  ( Aydın / EVRENSEL )

 

ÖNCEKİ HABER

Artemis’te işçi, evde hizmetçi

SONRAKİ HABER

15 saat çalışıp işsizlikle tehdit ediliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...