08 Mart 2015 11:05

Kobanê'de yürüyüşlü kutlama

Kobanê'de YPJ'lilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kadın, Şehit Dicle Şehitliği'ne kadar gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından YPG/YPJ'lilerin mezarlarına çiçek bıraktı.

Paylaş

Kobanê'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Yekitiya Star öncülüğünde Yekitiya Star binası önünde bir araya gelen yüzlerce kadın, Şehit Dicle Şehitliği'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

YPJ savaşçılarının da aralarında bulunduğu kadınlar, üzerinde "Ji Kobanê heya Şengal'ê em hemû YPJ'ne" yazılı pankartın yanı sıra YPJ, YPG, TEV DEM bayrakları ve Kobanê direnişinde hayatını kaybeden YPG/YPJ'lilerin posterlerini açarak yürüyüşe geçti. "Bijî berxwedana YPJ", "Bijî Serok Apo" ve "Jin jiyan azadî" sloganlarının atıldığı yürüyüş, Halep yolu üzerinde bulunan Şehit Dicle Şehitliği'nde sona erdi. 

'YPJ KADININ EZİLMEMESİ İÇİN MÜDADELE EDİYOR' 

Burada kadınlar adına konuşan YPJ komutanlarından Azime Deniz, "Önder Apo gönderdiği mesajında tek bir kadının ezildiği bir kentte yaşamak istemediğini söyledi. Biz YPJ'li savaşçılarda tek bir kadının ezilmemesi için mücadele ediyoruz ve bizlerde kadınların ezildiği, yok sayıldığı bir yerde yaşamak istemiyoruz" dedi.

Kısa bir konuşma yapan Saziya Malbatên Şehidan yöneticisi Fatma Oso da, Arîn Mîrxan'ların yolunda yürüyen tüm kadınların gününü kutladığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Dicle Şehitliği'nde bulunan YPG/YPJ'lilerin mezarına çiçekler bırakıldı. (Kobanê/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Vanlı İŞKUR işçileri yeniden eylem kararı aldı

SONRAKİ HABER

IŞİD’i yıkan kadınlar, barajı da yıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa