28 Temmuz 2011 08:46

Beyoğlu masa baskısına karşı sokaktaydı

Beyoğlu’da esnafın ara sokaklarda kurdukları masaların belediye tarafından “ulaşımı engelliyor” gerekçesi ile toplanması esnafı ve Beyoğlu müdavimlerini sokağa döktü.Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği, zabıta ekiplerinin  masaları toplamasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyü

Beyoğlu masa baskısına karşı sokaktaydı
Paylaş

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği, zabıta ekiplerinin  masaları toplamasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe dernek üyesi esnaflar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mis Sokak’tan Taksim Tünel Durağı’na kadar, işyerlerinden getirdikleri sandalyeler, masalar ve gitarlar eşliğinde yürüyen binlerce kişi “Amaç işsizlikse hepimiz işsiziz” , “Beyoğlu esnafı iflasın eşiğinde hayaldi gerçek oldu” , “Beyoğlunda gezersin, boş sokakları süzersin” yazılı dövizler taşıdı. Sık sık, “Beyoğlu sokağa, ekmeğine sahip çık”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından Tünel Meydanı’nda açıklama yapıldı.

Açıklamayı okuyan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Tarkan Konar, Beyoğlu Belediyesinin 12 gündür düzenlediği baskınlarda kendilerine  “İşletmelerin işgaliye borçları, işgaliye ruhsatı yenilemeleri ve işgaliye sınırının dışına çıkmak” gibi gerekçeler gösterdiğini ifade etti. Esnafın bu olayın gerçek nedenini öğrenmek için  Beyoğlu Belediyesiyle görüşme talep ettiklerinin altını çizen Konar, dünyanın kültür, sanat, mimari, tarih, inanç, siyaset ve turizm merkezleri arasında yer alan Beyoğlu’ya bu tür uygulamaların yakışmadığını dile getirdi.

ESNAFLA GÖRÜŞMEDİLER

Esnafa bir tebliğ yapılmadığını, süre verilmediğini ve toplanan malzemeye dair tutanak tutulmadığını vurgulayan Konar, standart uygulamanın 25 Temmuzda biçim değiştirdiğini belirtti. Konar, “İş yapmayı fiilen engelleyerek, alacağı tahsil cihetine gitmenin, hukuk devletinde bir yeri olmayacağını, kamunun bu yolu benimsediği yerde kişisel adalet hak haline gelir ki buna hukuk devleti denmez” dedi.  29 Temmuza kadar sonuç almak istediklerini ifade eden Konar, aksi takdirde 30 Temmuzda eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. Eylem, esnafın  işyerini  temsilen anahtarını, masa ve sandalyelerini temsili olarak Tünel Meydanına bırakmasıyla son buldu.(İstanbul/EVRENSEL)

Fotoğraf: Selçuk Arslan

ÖNCEKİ HABER

Bir kadın daha şiddet kurbanı

SONRAKİ HABER

'Dünya Biyosfer Rezerv Alanı'nda HES'e ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa