07 Mart 2015 13:36

Termik santrale karşı yürüdüler

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde kurulmak istenen termik santral, 'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' tarafından protesto edildi.

Paylaş

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde kurulmak istenen termik santral, 'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' tarafından protesto edildi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santral, 'DOSAB Termik Santralına Hayır Platform" tarafından bugünde protesto edildi. DOSAB camii önünde saat 13.00'te toplanan yüzlerce kişi, DOSAB binasına yürüdü. ‘Termik yapma boşuna yıkacağız başına’, ‘vur vur inlesin, DOSAB dinlesin’ sloganları atan kalabalık, ‘İklimi değil sistemi değiştir’ ‘Nilüfer uyuma ovana sahip çık’ ‘temiz hava solumak istiyoruz’ yazılı dövizler açıldı.

Burada konuşma yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, termik santralin yapılmaması için yetkili kurumları defalarca uyardıklarını söyledi. Bu konuda istedikleri sonucu alamadıklarını ifade eden Aksoy, "Buradan, kar ve rant hırsının gözlerini kör, kulaklarını ise sağır ettiği, halkın sağlığını ve geleceğini, Bursa ovasının toprağını, suyunu, havasını ve tarımını hiçe sayan DOSAB yetkililerini uyarıyoruz. Platformumuz, proje iptal edilene kadar mücadelesini kararlıkla sürdürecek" dedi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Hatra antik kentini de yok etti

SONRAKİ HABER

Ege Üni.'de kampüse sac ve çit çekildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...