07 Mart 2015 12:53

Kadınların yaşamak istediği ülke bu değil

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 'Kadınların yaşamak istediği ülke bu değil! Kadınlar eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde yaşamak istiyor' dedi.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kadınların yaşamak istediği ülke bu değil! Kadınlar eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde yaşamak istiyor” dedi.

AKP Hükümetinin Yeni Türkiye projesiyle, kadınlara dayatılmak istenen yaşama, kadınların sokulmaya çalışıldığı cendereye itirazlarının olduğunu söyleyen Gürkan, “Kadın düşmanı gerici zihniyetin, kapitalist sermaye düzeninin neoliberal politikalarıyla tam bir uyum ve iş birliği içinde sömürü, baskı ve kölelik koşullarını esas alan 10 yıllık kalkınma planlarının hazırladığı karanlık geleceğe hayır demek için 8 Mart’ta, dünya kadınlarının mücadele ve dayanışma gününde isyanımızla, öfkemizle, sözümüzle sokaklardayız” dedi.

AKP’nin kadını aile ile özdeşleştirip, kadına sadece ‘annelik’ üzerinden değer biçtiğine dikkat çeken Gürkan, “Bu kara tablo, kadın emeğini görünmez, esnek, güvencesiz, kayıt dışı, ucuz kılan, kölelik koşullarına, açlığa ve yoksunluğa mahkum eden, iş güvenliği ve işçi sağlığını hiçe sayıp ölümü davet eden istihdam politikalarıyla daha da kararıyor” dedi.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ZAMANI

Açıklamasında, “Özgecan Aslan’la simgeleşen, ‘boyalı’ medyanın da katkısıyla vahşet boyutu giderek artan kadın cinayetleriyle; Ayşe Kocaoğlu ile yeniden hatırlanan fiili kürtaj yasağıyla, iş cinayetlerinde yollara saçılan, atölyelerde yanan, sel sularında boğulan kadın işçi bedenleriyle, günbegün kadına dair dile getirilen ilkel, hoyrat, cinsiyetçi ve düşmanca söylemlerle tamamlanıyor bu tablo. Beklemeye hacet yok! Kadınlar bu tabloyu yeterince gördü! Kadınların yaşamak istediği ülke bu değil!” ifadelerine yer veren Gürkan, “Şimdi kadın dayanışmasını ve mücadelesini büyütmenin zamanı” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mamak ve Sincan’da erken kutlama

SONRAKİ HABER

IŞİD, Hatra antik kentini de yok etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...