07 Mart 2015 11:25

Sağlık örgütlerinden ortak açıklama: Grev hepimizin sağlığı için

İzmir’deki sağlık örgütleri yaptıkları basın toplantısıyla hastaların daha sağlıklı, doktorların da daha mutlu olabilmesi için herkesin greve sahip çıkmasını istedi.

Paylaş

İzmir’deki sağlık örgütleri yaptıkları basın toplantısıyla hastaların daha sağlıklı, doktorların da daha mutlu olabilmesi için herkesin greve sahip çıkmasını istedi.

13 Mart’ta yapılacak grev öncesi aralarında tabip odası, sendikalar ve hekim ve hemşire derneklerinin yer aldığı sağlık örgütleri ortak bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Tabip Odasında gerçekleşen basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan Oda Başkanı Suat Kaptaner, sağlık çalışanlarının ücretlerinin acilen iki katına çıkarılmasını, yıpranma payına ilişkin yasal düzenlemelerin acilen yasalaşmasını, bütün ödemelerin emekli maaşına yansıyacak şekilde düzenlenmesini, çalışma koşullarının ve iş yoğunluğunun insanca koşullara uygun olarak düzenlenmesini istedi.

Seslerini duyurmak için 13 Mart’ta iş bırakmaktan başka çarelerinin kalmadığını da ekleyen Vatandaşlara da çağrı yapan Kaptaner şunları söyledi: “Yurttaşlarımızı da sağlık çalışanlarını desteklemeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu çağrımız, size daha  çok zaman ayırarak sizlere güler yüzle iyi hizmet verebilmek içindir. Bu çağrımız bizi desteklemeniz ve sahip çıkmanız içindir. Bizi destekleyin, sahip çıkın, siz sağlıklı olun, biz mutlu olalım.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Biz bu yola baş koyduk efendi!

SONRAKİ HABER

İrlanda’nın kirli çamaşırları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...