07 Mart 2015 08:26

Çorum Üniversitesi öğrencileri açlık grevinde

Çorum Hitit Üniversitesi öğrencileri de, Bingöl Üniversitesindeki öğrencilere destek olmak amacıyla bir günlük açlık grevi başlattı.

Paylaş

Bingöl Üniversitesinde öğrencilerin başlattığı açlık grevine bir destek de Çorum Hitit Üniversitesi öğrencilerinden geldi. HDP Çorum il binasında başlatılan açlık grevine çok sayıda öğrenci katıldı. İl binasına üzerinde, "Yaşasın Özerk Üniversiteler" yazılı dövizler asıldı. Öğrenciler yaptıkları açıklama ile Bingöl Üniversitesi'ndeki devrimci öğrenciler tarafından başlatılan açlık grevini selamladıklarını ve eylemi desteklediklerini belirtti. Açıklamada, "Bingöl üniversitesi yönetimi arkadaşlarımızın haklı taleplerini kabul etmelidir. Aksi takdirde süresiz açlık grevine başlamaktan da çekinmeyeceğiz" denildi.

Açıklamanın ardından, "Bijî berxwedana xwendekaran" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atan öğrenciler, açlık grevi eylemine başladı. Açlık grevi yarın sonlandırılacak.

Bingöl Üniversitesi öğrencilerine destek amaçlı Kocaeli ve Bitlis üniversitelerinde açıklık grevi başlatılmıştı. Bitlis Üniversitesi'ndeki açlık grevi sonlandırılırken, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ise, grevi sürdürüyor. (Çorum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sanatın Arka Bahçe'si yine dopdolu!

SONRAKİ HABER

Didim’deki iş cinayeti protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...