07 Mart 2015 03:02

İşçi miyiz köle miyiz!

Biz Gebze Otoliv işçileri olarak Evrensel gazetesi aracılığıyla işyerinde yaşadığımız sorunları (haksızlıkları) anlatmak istiyoruz.

Paylaş

Otoliv’den bir grup işçi
Gebze/Kocaeli

Biz Gebze Otoliv işçileri olarak Evrensel gazetesi aracılığıyla işyerinde yaşadığımız sorunları (haksızlıkları) anlatmak istiyoruz.

Fabrikamızda 1000’i aşkın işçi çalışıyor. 3 vardiya halinde çalışarak arabalara direksiyon üretiyoruz. Her sabah işe başlamadan vardiya amirleri, hat sorumluları; arkadaşlar bugün herkes istenilen sayıyı çıkaracak yoksa herkes bunun sonuçlarına katlanır denilerek tehditlerle başlıyoruz. Bütün çalışma gününü istenilen adetleri çıkarabilmenin stresiyle geçiriyoruz. Çay ve yemek molalarına bazı arkadaşlarımız çıkmıyor yada molasını yarıda bırakarak işe başlıyor. Bazı arkadaşlarımızda yemeğe giderken ellerini bile yıkayamıyor.

Vardiya amirleri tüm gün başımızdan ayrılmayarak üretilen adetleri kontrol ediyor ve sürekli sayı konusunda baskı uyguluyorlar. Birçok bölümde mesaiyi zorunlu tutarak işçileri 12 saat çalışmak zorunda bırakıyorlar. Mesaiye kalmadığımız zaman bir sonraki gün neden kalmadın, ne işin vardı gibi sorularla sorgulanıyoruz.

Peki bütün sorunlarımızı sendikamız olan Türk Metal Sendikasına aktardığımızda ne yapıyor dersiniz? Bu sorunlar hiç fabrikada yaşanmıyormuş gibi davranıyor. Bütün bu baskı ve sendikanın duyarsızlığı biz Otoliv işçilerini patlama noktasına getirdi. Buradan bütün Otoliv işçilerine sesleniyoruz. Yaşadığımız bu haksızlıklara dur demenin tek yolu birlik olmaktır. Bu haksızlıklara karşı hep birlikte tepkimizi gösterelim.

ÖNCEKİ HABER

İşçi grev silahını çekinmeden kullanacağını göstermiştir

SONRAKİ HABER

Avrupa’nın Ukrayna’ya yönelik şok stratejisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa