28 Temmuz 2011 08:08

Gölgeler ve Suretler Montreal’de

“GÖLGELER ve Suretler” Montreal World Film Festivaline seçildi. Derviş Zaim’in altıncı filmi olan Gölgeler ve Suretler 20 -23 Ağustos tarihleri arasında festivalin “World Greats” (Dünyanın Büyükleri) bölümünde gösterilecek.Kıbrıs’ın ‘60’lı yıllarında yaşanan olayları anlatan ve

Gölgeler ve Suretler Montreal’de
Paylaş

“GÖLGELER ve Suretler” Montreal World Film Festivaline seçildi. Derviş Zaim’in altıncı filmi olan Gölgeler ve Suretler 20 -23 Ağustos tarihleri arasında festivalin “World Greats” (Dünyanın Büyükleri) bölümünde gösterilecek.

Kıbrıs’ın ‘60’lı yıllarında yaşanan olayları anlatan ve bu yönü ile bir ilk olma özelliğine sahip olan film sınır galası ile gerek Kıbrıs’ta  gerekse Türkiye’de dikkatleri üzerine toplamıştı.

Film mart ayında Ankara Film Festivalin’den yedi ödülle döndü. Gölgeler ve Suretler Montreal World Film Festivali sonrasında Uluslararası Festival yolculuğuna dünyanın başka ülkelerinde festivallerle devam edecek.

‘Gölgeler ve Suretler’ 1963’te Kıbrıs’ta başlayan olaylar sırasında bir Karagöz kuklacısı olan babasından ayrı düşen genç kızın geçirdiği dönüşüm ve olgunlaşma sürecini anlatıyor. Yıkılıp yanan köylerden, daha güvenli olan şehire kaçış macerası esnasında yaşanan dostluklar ve savaş ortamı,  Kıbrıs’ın hikayesine ışık tutuyor. Hikayenin fonunu ise Kıbrıs’ın Karpaz bölgesi ve Büyükkonuk köyünün doğası, köyleri, tepeleri ve deniz oluşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

4-c’liye döner sermaye müjdesi

SONRAKİ HABER

Altın Portakal’a kadın eli değecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa