28 Temmuz 2011 08:02

4-c’liye döner sermaye müjdesi

Sağlık-Sen’in üyesi adına açtığı davada mahkeme, 4-c statüsünde çalışan personelin de döner sermaye alması yönünde karar verdi. Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin kararında, döner sermaye yönetmeliğine atıfta bulunularak, 4-c statüsünde çalışanlarında döner sermayenin işleyişine fiilen katkı

4-c’liye döner sermaye müjdesi
Paylaş

Sağlık-Sen’in üyesi adına açtığı davada mahkeme, 4-c statüsünde çalışan personelin de döner sermaye alması yönünde karar verdi. Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin kararında, döner sermaye yönetmeliğine atıfta bulunularak, 4-c statüsünde çalışanlarında döner sermayenin işleyişine fiilen katkı sağladığı, bu nedenle döner sermaye ek ödemesinden yararlandırılması hükmüne varıldığı belirtildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın önemli olduğunu belirterek, çalışanların emeği ile oluşan döner sermaye ödemelerinden buna katkı sağlayan herkesin faydalanması gerektiğini söyledi. Sendikanın bu konuda açtığı genel davanın Danıştay’da devam ettiğini belirten Memiş, Sağlık Bakanlığı’nın yargı süreçlerini beklemeden bir düzenleme yapması ve 4-c’lilerin de döner sermaye almalarının yolunu açması gerektiğini kaydetti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Müvekkilim istese 30 metreden öldürür’

SONRAKİ HABER

Gölgeler ve Suretler Montreal’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...