17 Şubat 2011 02:28

Başbakan’ın korumaları işçileri sorguladı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Adapazarı’nda toplu açılış töreni giderken, Sakarya’ya toplu açılışlar için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kent adeta ablukaya alındı. Adapazarı’nda SEDAŞ’ta görevli 3 işçiyi sokak ortasında yere yatırarak sorguladı. Bu gelişmeler yaşanırken,  Erdoğa

Başbakan’ın korumaları  işçileri sorguladı
Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Adapazarı’nda toplu açılış töreni giderken, Sakarya’ya toplu açılışlar için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kent adeta ablukaya alındı. Adapazarı’nda SEDAŞ’ta görevli 3 işçiyi sokak ortasında yere yatırarak sorguladı. Bu gelişmeler yaşanırken,  Erdoğan yaptığı konuşmasında, Mısır ordusuna demokrasi çağrısında bulunmaktan geri de durmadı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’da gerçekleştireceği 54 tesisinin açılışlarına katılmak için geldiği Sakarya’da adeta kente olağanüstü hal ilan edildi. Hükümet konağı ve valilik çevresinde adeta kuş uçurtmayan özel harekat polisleri sokakta vatandaşın geçmesine dahi izin vermedi. Başbakan Erdoğan’ın Sakarya Valiliği’nde bulunduğu sırada Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’de (SEDAŞ) görevli olan 3 işçinin hükümet konağı çevresinde olduğunu göre özel harekat polisleri işçileri yere yatırarak sokak ortasında sorguladı.
Yaklaşık 15 dakika boyunca kaldırımda yüzüstü tutulan SEDAŞ çalışanları kimlik sorgulamaları ve üst aramaları sonrasında serbest bırakıldı. SEDAŞ ekibinin Başbakan Erdoğan’ın Sakarya programın sırasında meydana gelebilecek arızalara müdahale için görevlendirildikleri belirlendi.
Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Mısır’daki gelişmeleri değerlendirdi.
Mısır ordusuna demokrasi çağrısında da bulunan Erdoğan, Mübarek’ten görevi devralan orduya yönetimi halka bırakması için mesaj gönderdi.  “Yeter, söz de, karar da milletindir” diyen bir kadro olarak ortaya çıktıklarını ifade eden Erdoğan, Mısır’a yönelik çıkarcı bir politika izlemediklerini savunarak, “Gönül dilimizle konuştuk, kardeşlik hukukuyla çağrımızı, samimi tavsiyelerimizi yaptık” dedi. (SAKARYA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te Dersim ittifakı!

SONRAKİ HABER

Çiçek’ten Kıbrıs’a tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...