28 Temmuz 2011 08:00

‘Müvekkilim istese 30 metreden öldürür’

Gittiği eğlence mekanında Kürtçe türkü söylediği için Emrah Gezer’i öldüren eski özel harekat polisi Serkan Akbulut’un yargılandığı davada sanık avukatı ilginç bir savunma yaptı. Akbulut’un “kendi korumak için 15 el ateş açtığını” iddia eden sanık avukatı, “Müvekkilim

‘Müvekkilim istese 30 metreden öldürür’
Paylaş

Gittiği eğlence mekanında Kürtçe türkü söylediği için Emrah Gezer’i öldüren eski özel harekat polisi Serkan Akbulut’un yargılandığı davada sanık avukatı ilginç bir savunma yaptı. Akbulut’un “kendi korumak için 15 el ateş açtığını” iddia eden sanık avukatı, “Müvekkilim gerekli eğitimi almıştır. İstese 30 metreden öldürürdü” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Eski Özel Harekatçı Serkan Akbulut, Emrah Gezer’i Kürtçe türkü söylediği için vurmuş, yanındakileri de yaralamıştı. 27 Aralık 2009 tarihinde gerçekleşen cinayetin 14. duruşmasından da karar çıkmadı. Duruşmada, sanık polis Akbulut’un avukatı Adli Tıp’tan gelen raporu kabul etmedi. Avukat, 15 el ateş ederek Gezer’i öldüren ve yanındakileri yaralayan Akbulut’un, kendisine saldıranlardan korunmak için ateş açtığı iddiasını yineledi. “Müvekkilim belayı defetmek için ateş etmiştir” diyen sanık avukatı, özel harekatçı Akbulut’un silah eğitimi aldığını hatırlatarak ilginç bir savunma yaptı. Avukat, “Müvekkilim istese 30 metreden adam öldürebilir. Bunun eğitimini almıştır” diyerek “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasını reddetti.

15 KURŞUNLA NEFSİ MÜDAFAA (!)

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Emrah Gezer’in avukatı Selçuk Kozağaçlı, Emrah Gezeri öldüren, abisi Ramazan Gezer’i yaralayan eski özel hareket görevlisinin “adam öldürmeye tam teşebbüs”ten yargılanmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin meşru müdafaadan yararlanmasını talep ederek, “karşı taraftan silah sesi gelinceye kadar müvekkilim beylik tabancasını kullanmamıştır. Karşı taraftan ateş açılınca kendini korumak için aşağı yukarı 15 el ateş açmıştır” dedi. Sanık avukatı dava dosyasındaki raporun İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi talep etti. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti davayı 8 Eylül 2011 tarihine ertelendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MAS-DAF işçileri Ankara’da

SONRAKİ HABER

4-c’liye döner sermaye müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...