06 Mart 2015 17:49

Başbakan, Cumhurbaşkanı'na ‘dur yeter artık’ demedikçe...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, uluslararası yatırımcı görüşmelerine hiçbir zaman Başbakanların katılmadığını belirterek, Başbakan'ın Bakanlarıyla birlikte tanıtım kampanyasına çıkmasının ekonomideki yangın büyüklüğünü gösterdiğini belirtti.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, uluslararası yatırımcı görüşmelerine hiçbir zaman Başbakanların katılmadığını belirterek, Başbakan'ın Bakanlarıyla birlikte tanıtım kampanyasına çıkmasının ekonomideki yangın büyüklüğünü gösterdiğini belirtti.

Öztrak "Ekonomi artık yatırımcılarla görüşmekle veya konvansiyonel araçları kullanarak dikiş tutmaz. Başbakan, Cumhurbaşkanı'na 'Dur" Yeter artık, Anayasa'nın belirlediği ve emrettiği sınırlara dön' demedikçe, ülkedeki kaos daha da büyüyecektir" dedi. 

‘YANGIN BÜYÜK: BAŞBAKAN İKNA TURUNA ÇIKTI’

Hükümetin ABD ziyaretini ve yabancı yatırımcılarla görüşmelerini yazılı bir açıklamayla değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak şunları ifade etti: "Başbakan Davutoğlu'nun. ABD'de, iki bakanıyla birlikte yatırımcılarla görüşmelerde bulunması, ABD yönetimini bile şaşırtmıştır. Yabancı yatırımcı görüşmelerine hiçbir zaman Başbakanların katılmaz. Başbakanın yanına Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı alarak tanıtım ve ikna kampanyasına çıkması hükümetin ekonomide iyice köşeye sıkıştığını, yangının büyük olduğunun göstermektedir. Ancak bu ziyaret de uluslararası yatırımcıları ikna etmeye, ülkede para ve döviz piyasalarının ateşini söndürmeye yetmeyecektir." 

‘SIKINTININ NEDENİ CUMHURBAŞKANI'NIN SINIRLARINI AŞMASI’

Öztrak, "Çünkü yaşanan sıkıntının nedeni ülkeyi sıcak paraya mahkum eden geçmiş politikalar ve Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın kendisine çizdiği sınırları aşmasıdır. Cumhurbaşkanı şimdi de danışmanını önümüzdeki hafta Washington'a göndererek, "yeni ekonomi teorilerini" yabancı firmalara anlattırmaya hazırlanmaktadır. Bu, Cumhurbaşkanının geri çekilme niyeti olmadığını ve ekonominin yeni belirsizliklere gebe olduğunu gösteren, kaygı verici bir gelişmedir" açıklamasında bulundu.

‘HÜKÜMETİN TAKATİ YOK’

Öztrak, "Mevcut koşullarda, konvansiyonel araçlarla piyasadaki dalgalanmanın önüne geçmek mümkün görünmemektedir. Merkez Bankası'nın faiz silahını daha yeni kullanmıştır. Kullanılabilir rezervler ise 37,8 milyar dolarla son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemiştir. Yapısal reform hamlesi için Hükümetin zamanı da takati de kalmamıştır" dedi. 

‘DAVUTOĞLU, CUMHURBAŞKANINA ‘DUR’ DEMELİ’

Öztrak, "Davutoğlu'nun 7 Haziran'a kadar Türkiye'ye yapabileceği en büyük iyilik Cumhurbaşkanı'na "Dur. Kibrine hakim ol, ekonomiye karışma. Anayasa'nın belirlediği ve emrettiği sınırlara dön" demesidir. Bunu demedikçe, ülkede kaos daha da büyüyecektir. Milletimiz umutsuzluğa kapılmamalıdır. Üç ay sonra 8 Haziran sabahı, milletimize çıkan fatura sona erecek, ülkemiz CHP iktidarına gözlerini açtığında Türkiye Cumhuriyeti'nde her makam Anayasa'nın emrettiği görev ve yetki sınırlarına dönecek istikrar gelecektir" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeşehirliler göletlerine sahip çıkıyor

SONRAKİ HABER

‘Yüzümüze bakmaya yüzünüz olsun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa