06 Mart 2015 16:58

İzmir'de yaşam hakkı nöbetinde Enes Ata'nın durumuna dikkat çekti

İHD İzmir Şubesi üyeleri, yaşam hakkına saygı nöbetinin sekizincisinde, 2006 yılında Diyarbakır'da polislerce katledilen Enes Ata'ya dikkat çekti.

Paylaş

İHD İzmir Şubesi üyeleri, yaşam hakkına saygı nöbetinin sekizincisinde, 2006 yılında Diyarbakır'da polislerce katledilen Enes Ata'ya dikkat çekti. 

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, yaşam hakkına saygı nöbetinin 8'incisini Konak Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Eylemde "Öldürdüğünde değil, yaşattığında insan olursun" yazılı pankart ile polis ve askerlerce katledilen çocukların resimleri açıldı. Bu hafta yaşam hakkı saygı nöbetinde Diyarbakır'da 2006 yılında çıkan olaylarda katledilen Enes Ata'nın hikayesinin paylaşıldığı eylemde açıklamayı okuyan İHD İzmir Şube Yöneticisi Sevtap Erdemir, dönemin Başkakanı Reccep Tayyip Erdoğan'ın "Çocuk da olsa kadın da olsa gerekeni yapacaksınız" talimatıyla Enes Ata'nın katledildiğine dikkat çekti 

Yine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın, Enes Ata'yı öldüren polisler için açılması talep edilen soruşturmaya da izin vermediğini hatırlatan Erdemir, " 2006 yılından 2012 yılına kadar suçluların soruşturulmaları, cezalandırılmaları için hukuk savaşı verildi. 6 yıl hukuk savaşı verilen bir süreci yaşadık bu ülkede. Hala da suçluları etkin bir soruşturmaya tabi tutulmadı" dedi.

Açıklama oturma eylemi ile sonra erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da yamaç paraşütü yapmak yasak

SONRAKİ HABER

AP Başkanı Schulz’dan Türkiye’ye basın özgürlüğü uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa