06 Mart 2015 15:36

Kadınlar ‘Yeter’ dediğinde gün ağarmaya yakındır

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesinde direnişteki işçi kadınlar buluştu. Sendikalaştıkları için işten atılan Divan Turizm AŞ işçisi kadınlar ve Maltepe Üniversitesi Hastanesinde yine sendikalaştıkları için işlerine son verilen kadın işçiler bir araya geldi,

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü öncesinde direnişteki işçi kadınlar buluştu. Sendikalaştıkları için işten atılan Divan Turizm AŞ işçisi kadınlar ve Maltepe Üniversitesi Hastanesinde yine sendikalaştıkları için işlerine son verilen kadın işçiler bir araya geldi, 8 Mart etkinliklerine çağrı yaptı. Ziyarete Şair-Yazar Sennur Sezer, Sanatçı Pınar Aydınlar, SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, HDP Çekmeköy İlçe Eş Başkanı Güneş İnce, DİSK kadın komisyonundan Özge Yurttaş ve EMEP Sancaktepe İlçe Yöneticisi Nazlı Arslan da katıldı. 

‘KENDİMİZE ÇALIŞACAĞIZ’

Buluşmadan konuşan Maltepe Üniversitesi direnişçilerin Şehriban Kaya, “Hanlar hamamlar istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Bizi örgütsüz gördükleri için baskı uyguladılar. Şimdiye kadar patrona çalıştık, bundan sonra kendimize çalışacağız” dedi. 

“Ülkede kadınlar ‘Yeter’ dediğinde gün ağarmaya yakındır” diyen Şair-Yazar Sennur Sezer, yan yana durdukça bütün zorlukların aşılacağını ifade etti. Patronların bu yüzden sendikayı istemediklerini belirten Sezer, “İnadına sendika diyeceğiz” dedi. 

“Bizim için bu direniş çadırları hükümetin bin odalı saraylarından daha yüce saraylardır” diyen Sanatçı Pınar Aydınlar da, AKP hükümetinin ve patronların ayakkabı kutuları ile işçilerin emekçilerin geleceklerini çaldıklarını söyledi.

DİSK kadın komisyonundan Özge Yurttaş da, “Sendikalı olmak mücadele etmek demektir”  diyerek 8 Mart’a çağrı yaptı. Kadınların HDP’de eşit temsiliyete sahip olduğunu söyleyen HDP Çekmeköy İilçe Eş Başkanı Güneş İnce de, yaklaşan seçimleri hatırlatarak mücadeleyi büyütmeye çağırdı. SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, kadınların direnişlerde her zaman en önde yer aldığını söyleyerek, “Sermaye TÜSİAD- MÜSİAD gibi bölünmüş gibi gözükse de hep beraber hareket ediyorlar. Biz de ayrımları ortadan kaldırarak birlikte hareket etmeliyiz” dedi. 

Kadınlar yapılan konuşmaların ardından etkinliklerine halay çekerek devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

222 kadın edebiyatçı: Edebiyattaki eril dile karşı mücadele edeceğiz

SONRAKİ HABER

‘Çözüm birlik ve beraberlikte’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...