28 Temmuz 2011 07:50

Blok vekilleri Zeytinburnu esnafını ziyaret etti

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri ile BDP yöneticileri, Zeytinburnu’daki saldırılardan zarar gören esnafı ziyaret etti. İstanbul Milletvekillerinden Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın da katıldığı ziyarette ilk olarak BDP il

Blok vekilleri Zeytinburnu esnafını ziyaret etti
Paylaş

İstanbul’un 85 milletvekilinin bulunduğunu söyleyen Önder, blok vekillerinin dışındaki vekillerin Zeytinburnu’nda ne olduğuna dair bir meraklarının dahi olmadığını ifade etti. Önder, diğer partilerin vekillerini, “Bu meselelerde duyarlılık göstermeyecekseniz daha ne zaman göstereceksiniz”diye eleştirdi.

‘HERKES İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, yaşanan olayların kendiliğinden gerçekleşen olaylar olmadığına dikkat çekti. Kürkçü,  “Birileri bize; ‘siz orada özeklik ilan ederseniz, biz de burada sizin yaşamınızı engelleriz’ demek istedi. Böyle bir şey yok bu memleketin her yeri bizim. Biz herkesin bu ülkenin her yerinde eşit, adil ve demokratik bir şekilde yaşaması için mücadele ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN 90'LARA DÖNMEK İSTİYOR'

Sebahat Tuncel ise, halkların barışa ihtiyaç duyduğu, barış çağrısında bulunduğu bir zamanda Başbakan Erdoğan’ın ülkeyi ‘90’lı yıllara geri götürmek istediğini, Blok vekilleri olarak buna izin vermeyeceklerini belirtti. Başbakanın halklar arasına düşmanlık tohumları ekmek istediğini söyleyen Tuncel, “Zeytinburnu’daki sorunun kaynağı 30 yıldır çözülmemiş olan Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmediği sürece de bu olaylar devam edecektir” dedi.

Batman Milletvekili Bengi Yıldız da, bu saldırıların daha önceki olaylardan farklı olarak devlet ve AKP eli ile kışkırtıldığını belirtti. Yıldız, yaşanan tüm olaylara rağmen halen sessizliklerini koruyan İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne de tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından saldırılardan zarar gören esnafı ziyaret eden milletvekilleri halkla sohbet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir Belediyesi şehir plancılarını evden atıyor!

SONRAKİ HABER

MAS-DAF işçileri Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...